Danci se plaše scenarija iz Katara - Selektor Hjulmand: ''Neuspeh? Za mene to ne postoji!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.06.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Tamošnja javnost mnogo očekuje od utakmice sa Srbijom.

EPA-EFE/Liselotte Sabroe
EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Povezane vesti

Od danas, pa u naredna dva dana igraće se utakmice trećeg, poslednjeg kola grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Reprezentaciju Srbije u utorak od 21 čas očekuje meč odluke protiv Danske u borbi za plasman u osminu finala. Posle dva odigrana kola, Danska ima dva, Srbija jedan bod, pa će i jedni i drugi pokušati da dođu do prve pobede koja bi im garantovala plasman u narednu fazu takmičenja.

Posle remija sa Engleskom (1:1), u Danskoj sada očekuju trijumf protiv naših ''orlova'', a u slučaju da ne prođu dalje, to bi smatrali velikim neuspehom njihovog nacionalnog tima.

Ipak, selektor Kasper Hjulmand se sa tim ne slaže.

''Mogu da razumem medijski izbor reči i da to mora da bude tako postavljeno. Ali nikad nisam verovao da u sportu ima neuspeha. Za mene to ne postoji. Neuspeh je korak ka tome da postanete najbolji što možete biti.

Dobro je što je to izvučeno u prvi plan, jer je istina da nije dovoljno ako ne idemo dalje. Plašim se da ne budem pogrešno shvaćen, ali nije u redu da se to naziva neuspehom. Ne razmišljam više o tom ishodu, jer očekujem da pobedimo, da idemo dalje'', izjavio je Hjulmand.

Danci imaju loše iskustvo sa Svetskog prvenstva u Kataru, gde su u meču trećeg kola neočekivano poraženi od Australije sa 1:0 i eliminisani iz daljeg takmičenja. Otuda strah da im se nešto slično ne ponovi i protiv Srbije u utorak.

''Nadam se da smo nešto naučili. U sportu, svi neuspesi su iskustva ka, nadamo se, uspehu jednog dana. Nadamo se da ćemo iskoristiti to iskustvo da ga sada pokrenemo. To je ista situacija, ali dve potpuno različite vrste mečeva.

Najveće iskustvo iz tog vremena je da moramo da budemo 100 odsto fokusirani na meč'', rekao je Hjulmand, uz aluziju na to da su teme poput domaćinstva Svetskog prvenstva, ljudskih prava i kapitenskih traka tada oslabile fokus reprezentacije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke