De la Fuente: "Znamo da su Hrvati jaki, ali mi hoćemo do finala"

Autor: Nemanja Janošev
subota 15.06.2024.
00:00
Izvor: Sportske.net

Koliko može Španija?

EPA-EFE/MARISCAL
EPA-EFE/MARISCAL

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis de la Fuente rekao je danas da ima veliku odgovornost na Evropskom prvenstvu, da je njegova ekipa jaka ali da mora da ostane mirna na početku takmičenja, u utakmici protiv Hrvatske.

"Predstavljati Španiju je velika odgovornost, ovo je najveća odgovornost koju sam imao i najveći izazov. Miran sam, radimo ono što uvek radimo. Mislim da ćemo pomagati jedni drugima. Uzbuđeni smo zbog sutrašnje utakmice. Naporno radimo, ali moramo ostati mirni. Želimo dobro da počnemo, imamo veliku odgovornost", rekao je De la Fuente na konferenciji za novinare u Berlinu, prenela je Hina.

Fudbaleri Španije igraju u subotu od 18 časova u Berlinu protiv Hrvatske, u utakmici prvog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu.

"Znamo da smo jaki, igramo na najvišem nivou. Igramo protiv jake ekipe, neće biti lako, biće ujednačena utakmica. Imamo potencijala za ono što se od nas očekuje i ono što mnogi smatraju da možemo da ostvarimo", dodao je španski selektor.

Španska ekipa nije trenirala u Berlinu, već je samo obavila medijske aktivnosti.

"Moramo da budemo čvrsti kao ekipa, da igramo zajedno. Pojedinačno imamo veliki talenat, imamo kvalitet, ali moramo da igramo kao ekipa. Znamo da nas očekuju jaki protivnici, moramo biti predani za ono što je važno. Želimo do finala, ali to žele i drugi. Želimo da odemo koliko god daleko možemo," naveo je 62-godišnji trener.

On je rekao da protiv Hrvatske neće igrati Emerik Laport.

"Mogao bi da igra sutra, ali nećemo rizikovati. Trenira odvojeno od ekipe, dobro se oporavlja, ali videćemo. Nije se povredio, ima neke poteškoće i neće igrati sutra. To je mera opreza", rekao je De la Fuente i dodao da će konačnu odluku o sastavu doneti u subotu.

De la Fuente se osvrnuo na igru mladog španskog reprezentativca Lamina Jamala.

"Mlad je igrač, velikog talenta, kao dar od Boga. Jako malo igrača ima takav talenat. Ako bude skroman, još više će se razviti. Ako ne složite stvari dobro, one mogu da odu u pogrešnom smeru. Pojačavamo njegov razvoj u klubu i u reprezentaciji", rekao je De la Fuente.

Ne propustite