Konseisao ušao i posle dva minuta doneo preokret, Portugal u 90+ nekako srušio Čehe!

Autor: Milovan Longinov
utorak 18.06.2024.
22:54
Izvor: Sportske.net

Preokret Portugala!

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Fudbaleri Portugala pobedili su selekciju Češke rezultatom 2:1 za kraj prvog kola grupe faze Evropskog prvenstva. 

Česi su poveli u 62. minutu golom Provoda, a u 69. minutu Hranec je nespretno postigao autogol za 1:1. Portugal je do pobede došao golom Konseisaa u nadoknadi vremena.  

Roberto Martinez je izveo ofanzivan sastav, očekivano u formaciji sa trojicom štopera, iako je među njima bio i Nunjo Mendeš, koji je po vokaciji levi bek. 

Portugalci su bili ofanzivni i očekivano kontrolisali igru, stvarali šanse, ali daleko od toga da su bili na očekivanom nivou, pošto su se Česi odlično i organizovano branili. 

Ako pogledamo najbolje šanse, u 25. minutu su centimetri delili Portugalce kada je posle kontre Bruno Fernandeš uputio oštar centaršut na peterac, ali je tamo zamalo zakasio Leao. 

Osam minuta kasnije, Portugal je imao novu šansu, Ronaldo je izašao sam na golmana, nije se najbolje snašao, u nastavku akcije je sa distance gađao i Vitinja, ali je izblokiran.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata. 

Portugalci su nastavili da napadaju i u nastavku, Česi su se branili i čekali svoju šansu i dočekali je u 62. minutu. Onda je usledio sjajan pogodak, posle centaršuta sa levog boka, Coufal je odložio do Provoda, a ovaj maestralno pogodio malu mrežu za 0:1.

Roberto Martinez je odmah reagovao izmenama, uveo je Žotu i Inasija umesto Leaa i Daloa, a šest minuta došlo je do izjednačenja. 

U 69. minutu Vitinja je centrirao, Mendeš je gađao glavom, golman Stanek je intervenisao, ali je pogodio Hranaca, od čije se noge lopta odbila u mrežu za 1:1.

Portugal je dodao gas i krenuo na sve ili ništa, i u 73. minutu Bernardo Silva je odlično gađao, ali je Stanek još bolje intervenisao. 

U 87. minutu Portugal je postigao gol, Žota je pokupio odbitak posle pokušaja Ronalda, ali je VAR intervenisao i pogodak je poništen zbog ofsajd pozicije.

Ali, u nadoknadi vremena, Portugal je uspeo da dođe do preokreta, u centru pažnje bili su rezervisti, Pedro Neto je centrirao sa levog boka, Souček je loše intervenisao, a to je iskoristio Konseisao koji je pogodio nebranjenu mrežu za 2:1.

Portugal je uspeo da pobedi i upiše važne bodove, dok Česi imaju za čim da žale...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke