''Orlovi, kad ako ne sad?''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.06.2024.
16:15
Izvor: Sportske.net, Tanjug

Nekadašnji fudbaler i trener Partizana ima poruku za naše reprezentativce.

FSS
FSS

Povezane vesti

Odbrojavamo sate do početka utakmice između Srbije i Engleske na startu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Meč počinje u 21 čas u Grlzenkirhenu, a svoja očekivanja izneo je i Vladimir Vermezović, nekadašnji igrač i trener Partizana.

''Pre svega bi trebalo da se nadamo dobroj igri naše reprezentacije jer ako ne danas protiv Engleza, kada ćemo onda pokazati sve svoje kvalitete. Činjenica je da su Englezi favoriti na današnjoj utakmici, ali to je samo jedan podatak koji skida breme sa naših momaka. Ja sam optimista, ja verujem u naš tim i ubeđen sam da će dobro odigrati i da neće praviti greške koje su pravili u Kataru'', poručio je popularni Vermez u izjavi za Tanjug.

On se slaže sa selektorom Stojkovićem koji je juče poručio da nema razloga da ne napadnemo Engleze.

''Staro pravilo u sportu je da je napad najbolja odbrana. Mi imamo dva sjajna napadača i ako selektor bude odlučio da izađe sa njima dvojicom na teren, protivnik će morati da povede računa. Svakako će oni vezati tri igrača za sebe a to ostavlja prostora našim veznim igračima u igri. Činjenica je da nemamo šta da izgubimo i to je još jedan detalj koji može biti značajan u ovoj utakmici.

Trebalo bi u meč ući hladne glave, da budemo svesni svojih mogućnosti, a mogućnosti naših igrača su zaista velike. Prvi put u novijoj fudbalskoj istoriji mi imamo reprezentaciju sastavljenu od igrača koji igraju u svojim klubovima. Naši igrači imaju iskustva i znanja. Psihologija će odigrati veliku utakmicu, i bez obzira kako se završila današnja utakmica, sistem takmičenja otvara prostor da se mi kvalifikuje u drugi krug što bi svakako bio veliki uspeh za fudbalsku reprezentaciju Srbije'', izjavio je Vermezović.

Ne propustite