POLUVREME - Švajcarci drže čas, Italijani se brane i gledaju!

Autor: Milovan Longinov
subota 29.06.2024.
18:49
Izvor: Sportske.net

Švajcarci bolji.

EPA-EFE/MOHAMED MESSARA
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta u Berlinu, Švajcarska - Italija 1:0, potpuno zasluženo. 

Švajcarci su pokazali da nisu slučajno remizirali sa Nemcima, do poslednjih minuta imali su i tri boda u džepu, te su potpuno zasluženo u osmini finala.

Dominirali su od početka utakmice, imali posed lopte i više šansi, a najbolju i najveću imao je Embolo koji je u 24. minutu izašao sam na Donarumu, ali je italijanski golman maestralnom paradom sačuvao mrežu Azura. 

U 26. minutu Italijani su bili najkonkretniji kada je Kjeza gađao iskosa sa leve strane, ali je Akanđi izblokirao njegov opasan udarac ispred Zomera. 

Švajcarci su potom opet bili konkretniji, Rikardo Rodrigez je morao bolje da reaguje u 32. minutu, rezultat je ostao nepromenjen.

Švajcarci su za bolju igru i dominaciju konačno nagrađeni u 37. minutu, Vargas je sa levog boka odlično ugledao Frojlera koji se ubacio iz drugog plana kroz sredinu, primio loptu i pogodio prvi ugao nemoćnog Donaruma koji je samo zakačio loptu - 1:0

Švajcarci su do odlaska na odmor sačuvali zasluženu prednost, Azuri su imali samo jedan udarac ka golu Zomera koji nije imao posla, s druge strane Donaruma se sučio sa čak devet udaraca, jednom je briljirao, drugi put nije mogao ništa...

U nadoknadi vremena je Donaruma ponovo sačuvao svoj tim, Rider je iz slobodnjaka iskosa sa desne strane pokušao da iznenadi Italijane udarcem u prvi ugao, ali je ponovo Donaruma zakačio loptu, koja se od stative odbila od gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke