POLUVREME - Muka za Francuze, Malenova golčina u suprotnu mrežu

Autor: Nemanja Janošev
utorak 25.06.2024.
18:47
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo jeste, ali samo jedan gol za sada.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Francuske i Poljske igraju poluvreme bez golova u Dortmundu.

Brzina je bila najveća prednost ''trikolora'' tokom prbvog poluvremena utakmice sa Poljacima, pogotovo jer je i oporavljeni Kilijan Embape nastupio od prvog minuta.

Međutim, iako su imali i veći posed lopte, to nije donelo neku veću dominaciju Francuza protiv rivala koji je još posle drugog kola izgubio sve šanse za prolaz dalje. Ipak, prilika je bilo na obe strane.

Teo Ernandez je u 11. minutu iskosa sa leve strane odlično šutirao u bliži ugao, ali je golman Skorupski uspeo da nogom izbije loptu u korner. Osam minuta kasnije je u odličnoj prilici bio i Dembele koji je posle brze kontre i saradnje sa Kanteom šutirao iskosa sa leve strane, ali je opet skorupski izašao kao pobednik.

Poljaci ostavljaju sasvim solidan utisak, reklo bi se bolji nego u prve dve utakmice, a mogli su do vođstva u 34. minutu kada je posle centaršuta Zjalinskog sa leve strane, Levandovski uputio udarac glavom sa desetak metara, ali je lopta prohujala mpored desne stative Manjanovog gola.

U finišu poluvremena Francuzi su pokušali da izvrše nešto jači pritisak, bilo je u tom periodu još nekoliko njihovih obećavajućih akcija, ali ''trikolori'' bolju igru ne uspevaju da krunišu u završnicama svojih akcija.

Fudbaleri reprezentacije Austrije vode u susretu sa Holandijom u Berlinu psole prvih 45 minuta rezultatom 1:0.

Igrao se šesti minut kada je Pras prošao po levoj strani, uputio oštar centaršut, a Donijel Malen u žeji da preseče tu loptu istu munjevito šalje u gol Barta Ferbrugena. Da je to uradio na suprotnoj strani, pričali bismo o golčini zbog reakcije, ovako... Zaključak je da je kasnio budući da je vrhom kopačke lansirao loptu u mrežu.

Imali su Holanđani inicijativu, malo je falilo da se Donijel Malen iskupi, međutim nije uspeo da pogodi. Bilo je uzbuđenja pred golom Patrika Penca, ali ne i konkretnijih stvari da se poravna rezultat.

Osetno je da Holandija nema tu moć na sredini terena u izostancima brojnih igrača kao što su Marten de Ron, Teon Kopmajners i Frenki de Jong.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke