Trinkijeri tražio sudije, a oni već ''pod tušem'': ''Nisam znao da imamo Usaina Bolta...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.06.2024.
22:07
Izvor: Sportske.net

Italijanski trener imao šta da kaže posle senzacije u finalu.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Litvanija je večeras dobila novog šampiona.

To je ekipa Ritasa iz Viljnusa koja je večeras u dramatičnoj završnici savladala favorizovanu ekipu Žalgirisa sa 88:87 i sa 3:1 u pobedama dobila finalnu seriju plej-ofa.

Posle ovakvog epiloga, zanimljivu pres konferenciju održao je trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri, koji ponovo nije bio zadovoljan suđenjem.

Ovoga puta im je posebno zamerio nedosuđen faul nad Butkevičijusom u finišu.

''To je bio faul. Tražio sam da proverim jer je ukrao loptu i došlo je do kontakta. Zamolio sam sudije da provere, ali oni su već bili pod tušem. Nisam znao da imamo Juseina Bolta za sudije, pa su morali da ih pronađu.

Bilo je to kao šala, pitao sam: 'Gde su sudije?' i niko nije znao gde su sudije. Rekao sam 'Došlo je do faula', a komesar, pravi džentlmen, je rekao: 'U pravu ste, ja ću naći sudije.' Situacija je bila vrlo jasna i samo sam želeo da provere poslednji posed jer je došlo do kontakta sa Butkevičijusom nakon što je ukrao loptu'', objasnio je Trinkijeri.

Ovo je veliki neuspeh za Žalgiris, pa je neminovno bilo i pitanje da li Trinkijeri ostaje na klupi ekipe iz Kaunasa.

"Slušajte, ja svaki dan razmišljam o svojoj budućnosti. To nije serija ili igra koja će me definisati'', zagonetan je Italijan koji je sa Žalgirisom potpisao dvogodišnji ugovor, ali uz opciju izlaska iz ugovora ovog leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke