BL - Leverkuzen se vratio u šampionski ritam, Štutgartov tandem Rider-Demirović zablistao pred start Lige šampiona!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.09.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrano je pet utakmica trećeg kola Bundeslige.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Leverkuzen se vraća u šampionski ritam, posle problema u prethodna dva kola i poraza od Lajpciga. Danas na gostovanju u Hofenhajmu, ''farmaceuti'' su bili vrlo ubedljivi, slavili su sa 4:1, a već u prvih pola sata su stavili do znanja domaćinu šta ga čeka u ovom duelu.

Bonifejs je bio ključni čovek kod prva dva pogotka, najpre kao asistent u 17. minutu za vodeći gol Terijea, a trinaest minuta kasnije je i sam zatreso mrežu za 2:0.

Hofenhajm je vratio nadu domaćina u 37. minutu golom Beriše, posle saradnje sa Kramarićem, ali ta nada je potrajala do 72. minuta kada su gosti iznudili penal, a Florijan Virc je bio precizan sa bele tačke.

Tri minuta kasnije, Viktor Bonifejs je stavio pečat na svoju odličnu partiju još jednim golom za konačnih 4:1.

Ekipa Štutgarta koju ćemo ove jeseni gledati i protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona, danas je kao gost savladala ekipu Menhengladbaha sa 3:1.

''Švabe'' su povele golom Undava u 21. minutu, a šest minuta kasnije usledio je odgovor Menhengladbaha, Plea je izjednačio na 1:1.

U nastavku, čovek odluke je postao Ermedin Demirović koji je sa dva svoja pogotka rešio meč, i to u razmaku od samo tri minuta. Prvo je u 58. minutu pogodio na asistenciju Ridera sa desne strane, a isti akteri bili su i kod narednog gola, posle kornera, za konačnih 3:1.

Lajpcig je posle pobede u Leverkuzenu danas razočarao svoje navijače remijem bez golova na svom terenu protiv Union Berlina, a bodove su osvojili još Ajntraht koji je, predvođen dvostrukim strelcem Marmušom kao gost savladao Volfsburg sa 2:1, dok je istim rezultatom, ali kao domaćin, Frajburg bio bolji od Bohuma. Boadu je na kraju prvog poluvremena doveo Bohum u vođstvo, a u nastavku je preokret Frajburgu doneo Adamu, svojim golovima u 58. i 61. minutu. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke