Navijači zabrinuti, ali je Ten Hag zadovoljan: "Nemojte ovo porediti sa prošlom sezonom"

Autor: Mladen Heleta
subota 17.08.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Junajted teškom pobedom otvorio Premijer ligu.

EPA-EFE/JUSTIN LANE
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Povezane vesti

Mančester Junajted je sinoć teškom mukom slomio otpor Fulama u samom finišu meča koji je otvorio novu sezonu Premijer lige. Utakmica prvog kola na Old Trafordu završena je rezultatom 1:0 , a pogodak vredan tri boda postigao je novajlija Džošua Zirkze u 87. minutu.

Menadžer Junajteda Erik ten Hag je nakon duela analizirao igru svojih pulena i bio je jako zadovoljan, za razliku od navijača koji su zabrinuti da ih čeka još jedna teška i stresna sezona.

"Veoma sam zadovoljan viđenim. Ne svakim segmentom. Start je bio težak. Ali pronašli smo igru. Pritiskali smo vrlo dobro, povratili mnogo lopti, stvarali smo šanse kada bismo im ukrali loptu, a stvarali smo ih i iz našeg poseda. Možemo da budemo srećni nakon ove partije. Zadovoljni smo jer svaki trener svakog tima želi da počne sezonu pobedom."

Novinari su bili spremni sa pitanjima:

"Čini se da ste pronašli špica?" dali su novinari nakon meča šlagvort Holanđaninu aludirajući na strelca Zirkzea.

Ten Hag je odgovorio:

"Napadač mora da pogađa i postiže golove. Bio je na pravom mestu u pravom trenutku".

Nastavili su novinari s pitanjima.

"Da li ekipa izgleda kompaktnije nego prošle sezone, da li deluje kao da bolje kontroliše stvari na terenu?"

"Nemojte porediti sa prošlom sezonom. Tada nismo imali zadnju liniju, kao što je imamo danas. Trenutni kvartet pozadi je pravi. Klasni igrači koji znaju svoj posao, rade svoj posao i znaju kako da sarađuju. Velika je razlika u odnosu na prošlu sezonu kada smo u mnogim utakmicama morali da pravimo kompromise u zadnjoj liniji."

Nešto kasnije upitan je Ten Hag i o Džejdonu Sanču kojeg nije bilo ni na klupi.

"Zašto Sančo nije bio u konkurenciji za tim. Odluka je doneta, opstanak najspremnijih. Mogu da uvrstim samo 20 igrača u tim. Džejdon je imao ušnu infekciju i nije stoprocentno spreman. Mogao je da igra, ali smo napravili izbor. I to može da se promeni" zaključio je Ten Hag.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke