ABA - Tračak nade za Radnički?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.06.2013.
22:07
Izvor: Sportske.net

Iako na parketu nisu uspeli da se izbore za igranje u ABA ligi u narednoj sezoni, košarkaši Radničkog mogli bi da dobiju "poklon" od Borda Regionalnog takmičenja ukoliko se ostvare najave čelnika Širokog da će taj klub odustati od takmičenja.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Sudeći prema najavama koje stižu iz Širokog Brijega, ekipa Širokog mogla bi da odustane od učešća u ABA ligi naredne sezone jer nema novca da plati pozivnicu za igranje u regionalnom takmičenju.

Široki je kao poraženi u finalu šampionata BiH obezbedio plasman u ABA ligu ali bi za učešće morao da plati 150.000 evra, što sleduje i novosadskoj Vojvodini.

Ipak, predsednik Širokog Ante Suton najavio je da klub nema taj novac i da postoje indicije da se odustane od igranja u regionalnom takmičenju.

"Mi smo svakako zainteresovani da igramo ABA ligu, ali na drugoj strani je činjenica da jako teško možemo prikupiti potreban iznos, jer to je skoro polovina našeg budžeta. Nećemo ići u nešto što nismo u mogućnosti da ispoštujemo, to je uvek bila politika Širokog. Za nas je to veliki iznos, a u narednim danima ćemo videti da li možemo da obezbedimo novac ili ćemo odustati" kazao je za "Mondo" Suton.

Ukoliko Široki odustane od učešća u ABA ligi, Bosna i Hercegovina ostala bi sa samo jednim predstavnikom u tom takmičenju, ali bi zato Radnički iz Kragujevca mogao da dobije "vajd kard"!

Bord ABA lige bi odlučivao o ekipi koja bi menjala Široki što otvara vrata Radničkom. Ono što bi mogao da bude problem za Kragujevčane jeste činjenica da će Srbija imati četiri predstavnika pa bi Bord ABA lige verovatno gledao ka Sloveniji i Hrvatskoj prilikom popune lige.

Ipak, nada postoji a tokom leta će stvari postati jasnije.

Ne propustite