Budi pravi, Budivljenik sruši! (18.00)

Autor: Miloš Marković
četvrtak 31.10.2013.
10:20
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Partizan u Ukrajini igra meč trećeg kola Evrolige protiv Budiveljnika, direktnog konkuenta u borbi za plasman u narednu fazu takmičenja.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Pred Partizanom je veoma bitna utakmica u elitnom evropskom takmičenju.

Nakon velike borbe u prvom kolu i sigurnog trijumfa u drugom, crno-beli bi eventualnim brejkom u Ukrajini znatno povećali svoje šanse za plasman u narednu rundu.

Trener Partizana Duško Vujošević obazriv je pred večerašnji duel, respektuje protivnika koji je, kako kaže, popunjen na svim pozicijama.

„Radi se o jednoj kvalitetnoj ekipi.“

„Budivelnik je ekipa koja je zaista kvalitetna i popunjena na svim pozicijama, igra ozbiljnu košarku i jedan od dokaza za to je i utakmica u Moskvi, gde su izgubili sa pet razlike, a ne bih rekao da je CSKA bio nezainteresovan za taj meč, pa i za neku razliku. Kvalitetan protivnik, koji s obzirom da igra i na domaćem terenu je i u prednosti sa te strane i sigurno je da su oni favoriti u ovoj utakmici.“, rekao je Vujošević.

Mlada ekipa Partizana ostavila je poprilično dobar utisak na startu sezone, ipak Vujošević smiruje strasti, ne želi euforiju.

„Ne bih voleo da se oko ovog tima Partizana pravi neka euforija koja nije adekvatna i našoj situaciji. Činjenica je da pred ovaj meč još uvek nije trenirao Vesterman, najverovatnije neće trenirati ni večeras, ne znam ni da li će biti, i u kojoj formi, u sastavu u Kijevu.“

„Da je i sve u redu sa njim, ne treba zaboraviti da je u odnosu na prošlogodišnji tim, naš tim oslabljen za odlazak Lučića i nedostatak Bertansa. Sigurno je Kinsi veliko pojačanje i neko ko kompenzuje njihov nedostatak, međutim u odnosu na prošlu godinu nije to čisto podizanje nekog kvaliteta, bez obzira što kod mladih ljudi i mladih igrača godina dana obično podrazumeva napredovanje, to je i većina igrača koji su u sastavu ovoga tima iskoristila, ali i drugi su stariji za godinu dana. Mi ostajemo svesni svoje realnosti i pozicije, kada je u pitanju i raspored i kraći roster igrača.“, ističe Vujošević.

Crno-beli su sinoć odradili trening u 'Palati sporta', utakmica se igra večeras od 18 sati.


Ne propustite