EP U19 - Drulović oduševljen, protiv Francuske "igra" remi

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 23.07.2013.
22:59
Izvor: Sportske.net

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović nije krio oduševljenje zbog plasmana "Orlića" u polufinale EP u Litvaniji a rezultat iz drugog meča u grupi znači da će Srbiji igrati i bod u duelu sa Francuskom kako bi ostala na prvoj poziciji.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale EP u Litvaniji a selektor Ljubinko Drulović je na taj način stigao do najvećeg uspeha u svojoj trenerskoj karijeri.

"Fantastična pobeda. Odigrali smo odlično protiv reprezentacije koju smo najbolje poznavali pre početka EP. Igrači su pokazali sjajan odnos prema obavezama i pokazali kako se predstavlja srpski fudbal" kazao je Drulović nakon trijumfa nad Gruzijom.

Ispostavilo se da je selektor uvođenjem Melega doneo ključnu odluku jer je baš fudbaler Ajaksa postigao pobedonosni gol za "Orliće".

"Rekao sam Melegu da može da postigne gol, zatresao je mrežu Gruzina i na turniru u Portugaliji. Mitrović je odigrao veliku ulogu asistencijom. Kontrolisali smo igru tokom celog meča, mogli da postignemo gol i u prvom poluvremenu. Ostvarili smo cilj, pokušaćemo da protiv Francuske odmorimo pojedine igrače za polufinale" konstatovao je Drulović.

A rezultat sa meča Francuska - Turska 2:1 omogućio je Srbiji da remijem sa "Trikolorima" ostane na prvoj poziciji u grupi i ukrsti se sa drugoplasiranim timom grupe "A" što će najverovatnije biti selekcija Portugala.

Nakon dva odigrana kola ovako izgleda stanje na tabeli grupe "B":

1. Srbija 2 2 0 0 3:1 6

2. Francuska 2 1 1 0 2:1 4
3. Gruzija 2 0 1 1 0:1 1
4. Turska 2 0 0 2 2:4 0

Ne propustite