EP - Za četvrtfinale potrebno čudo

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.06.2013.
10:31
Izvor: Sportske.net

Košarkašice Srbije nalaze se u Francuskoj, gde će u sredu početi drugu fazu takmičenja i borbu za četvrtfinale koja deluje kao nemoguća misija.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Iako pre polaska na EP u Francusku košarkašice Srbije nisu davala velika obećanja, činilo se da će Srbija uspeti da dogura barem do četvrtfinala takmičenja.

Da će do ostvarenja tog cilja biti teško doći videlo se nakon prvog meča u grupi "C" kada je Velika Britanija uspela da dobije meč koji je Srbija već imala u svojim rukama. Nakon toga doživljen je poraz od domaćina, a do plasmana u drugu fazu stiglo se zahvaljujući pobedi nad Letonijom.

Kako poslednji rival Srbije iz grupe "C" nije prošao u dalji tok takmičenja, to znači da Srbija borbu za četvrtfinale počinje sa dva boda u džepu. U takvoj postavci stvari Srbiji će biti potrebne minimum dve pobede iz predstojeća tri duela.

Protivnice naših najboljih košarkašica biće Beloruskinje, Hrvatice i Čehinje. Prvi meč na programu je u sredu od 16 časova i 30 minuta, a protivnik će biti Belorusija od koje su izabranice Marine Maljković nedavno poražene na "Kalipski Kupu".

U petak od 14 časova srpske košarkašice sastaju se sa Hrvatskom, dok je poslednji meč u novoformiranoj grupi "F" na programu u nedelju od 14 časova. Protivnik Srbije biće reprezentacija Češke.

Plasman u četvrtfinale izboriće četiri reprezentacije.

Ne propustite