Kasalica junak Zvezdinog "minimalca"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 15.03.2014.
18:58
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Kragujevca golom koji je postigao rezervista Filip Kasalica u 75. minutu meča. Domaći su promašili i penal, a gosti osim dve prilike nisu bili kadri da učine nešto više na "Marakani".

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Zahvaljujući pogotku koji je u 75. minutu postigao rezervista Filip Kasalica, fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da savladaju Radnički 1923. iz Kragujevca rezultatom 1:0 (0:0) što im garantuje ostanak na čelu tabele a Partizan će odlučivati o tome kolika će bodovna prednost biti između "večitih" posle kompletiranja 19. kola JSL.

Crvena zvezda - Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Ninković (od 81' Milunović), Lazović (od 86' Gogić), Mrđa, Dauda (od 66' Kasalica)

Radnički 1923. - Čančarević, Pavlović, Marić, Rosić, Bubanja, Krivokapić (od 87' Čadikovski), Knežević (od 71' Miljuš), Adamović, Beljić, Nedović, Spalević

Duel na "Marakani" u mnogome je ličio na uspavanku u prvih 20 minuta igre. Osim jalove inicijative Crvene zvezde i rešenosti gostiju iz Kragujevca da se fokusiraju na odbranu svog gola dvadesetak hiljada ljubitelja fudbala nije imalo mnogo toga da vidi.

Prvo uzbuđenje usledilo je u 21. minutu i to pred golom domaćina. Slavljenik Boban Bajković nije imao posla do tog trenutka ali je Spalevićev udarac glavom, nakon Pavlovićevog centaršuta, umalo šokirao golmana Zvezde.

Kapiten Radničkog iz Kragujevca "tukao" je sa više od 10 metara glavom a lopta je završila na desnoj stativi gola Crvene zvezde.

Šansa u kojoj se našao Spalević trgnula je fudbalere Crvene zvezde i pokazala im da moraju mnogo angažovanije u poslednjoj fazi napada ukoliko žele da dođu do gola.

Prvi je pripretio Dragan Mrđa u 26. minutu, nakon centaršuta Ninkovića, ali je lopta završila na dlanovima Ognjena Čančarevića.

Nepun minut nakon prve prave prilike za Zvezdu sudija Gogić pokazuje na belu tačku! Lazović je uposlio Mrđu, ovaj primio loptu grudima, a onda je došlo do kontakta sa Rosićem koji je glavni arbitar iskoristio da dosudi kazneni udarac iako se čini da je Mrđa uneo previše teatralnosti i da prekiršaja nije ni bilo.

Momak koji do danas nije grešio sa bele tačke u crveno-belom dresu preuzeo je odgovornost u 27. minutu i promašio! Zapravo, Ninkovićev udarac u donji levi ugao Čančarevićevog gola završio je na stativi a potom je dosuđen indirekt jer je izvođač penala dodirnuo loptu.

U drugoj polovini prvog poluvremena Radnički je nastavio da igra defanzivno i da čeka svoju šansu iz "kontri" a Zvezda je preko Daude i Mijailovića stigla do još dve prilike za vođstvo.

Daudin udarac sa osamnaest metara naterao je Čančarevića da se ispruži i lepom intervencijom sačuva svoju mrežu ali je najlepšu odbranu u prvom delu meča golman gostiju napravio u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Miloš Ninković spojio je Nikolu Mijailovića sa golom a levi bek crveno-belih ne uspeva da iz trka savlada sjajno postavljenog Čančarevića posle čega je usledio i Gogićev znal da igrači krenu ka svlačionicama.

Drugo poluvreme kasnilo je nekoliko minuta ali to nije sprečilo izabranike Slaviše Stojanovića da krenu u juriš čim je Gogić dao znak da se igra nastavi.

Zvezda je, baš kao i u prvih 45 minuta imala inicijativu, više držala loptu u svom posedu, plela mrežu oko Čančarevićevog gola, ali su stvorene prilike bile nedovoljne da se ugrozi golman Kragujevčana.

Dva puta je Mrđa glavom pokušavao, oba puta lopta je završila van okvira gola, baš kao i nakon udaraca Aleksandra Kovačevića u 56. i Sava Pavićevića u 72. minutu.

Videvši da stvari ne idu u pravom smeru, trener domaćih pravi prvu izmenu u 66. minutu meča. Na teren je tada ušao Filip Kasalica a meč je bio završen za Abiolu Daudu koji je samo jednom večeras ugrozio Čančarevića.

Ispostavilo se da je Stojanovićev potez, odnosno uvođenje Filipa Kasalice u igru, rešilo meč. Lazović je u 75. minutu izveo korner Kelhar je nadskočio Marića, dobacio loptu do Kasalice kome nije bilo teško da sa tri metra od gola prosledi loptu u mrežu Radničkog!


Tako je Zvezdin "džoker", koji je zimus bio na korak od odlaska iz kluba, rešio duel sa Radničkim i doneo crveno-belima tri boda koji ih ostavljaju na liderskoj poziciji na tabeli još barem sedam dana.

Crvena zvezda nakon nekompletnog 19. kola ima četiri boda više od drugoplasiranog Partizana koji u nedelju gostuje ekipi Rada na Vračaru.

Ne propustite