"Nož, žica..." - Prekid utakmice!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.03.2014.
18:14
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Prijateljski duel omaldinskih reprezentacije BiH i Srbije koji je danas trebalo da bude odigran u Modriči, prekinut je nakon sat vremena zbog šovinističkih i nacionalističkih povika dela navijača koji su bodrili gostujuću reprezentaciju.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Utakmica koja je omladinskoj reprezentaciji Srbije trebalo da posluži kao jedna u nizu za uigravanje pred početak elitne runde kvalifikacija za odlazak na EP pretvorila se u još jedan šovinistički pri onih koji sebe nazivaju navijačima.

Duel omladinskih reprezentacija BiH i Srbije trebalo je da bude odigran u Modriči, ali je prekinut nakon sat vremena igre zbog dobro poznatih povika sa tribina koji imaju za cilj omalovažavanje žrtava palih u Srebrenici tokom građanskog rata u Jugoslaviji.

Sve je počelo u 35. minutu susreta, nakon verbalnog napada na arbitra Elvisa Mujovića od strane defanzivca Milana Gajića (OFK Beograd) zbog čega je mladi fudbaler dobio crveni karton.

Delu "navijača" Srbije koji su bili prisutni na tribinama nije dugo trebalo da krenu sa povicima "Ubij Turčina" i "Nož, žica..." zbog čega je sudija Mujović prekinuo utakmicu na nekoliko minuta.

U drugom poluvremenu "navijači" su nastavili sa šaovinističkim povicima, pa je Mujović odlučio da pošalje igrače u svlačionicu nedugo nakon isteka sat vremena igre.

Izdanje izabranika Veljka Paunovića u potpunosti je palo u drugi plan ali valja istaći da pre ovog nemilog incidenta nije bilo golova na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči.

Ne propustite