Ocene - Dimitrijević ''razbio maler'', Milunović bez ''evrogola''

Autor: Darko Mitrović
subota 28.04.2012.
21:21
Izvor: Sportske.net

Večerašnja utakmica između Crvene zvezde i Jagodine na Marakani nije donela dopadljiv fudbal, a jedan od onih koji su se izdvojili jeste strelac gola odluke Miloš Dimitrijević. U Zvezdi mogu da žale za sjajnim pokušajem Milunovića, čiji je šut zaustavio g

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda: Bajković 6.5, Vešović 6.5, Krneta 7, Maksimović 7, Mladenović 7, Dimitrijević 7.5, Mijailović 7, Evandro 6, Milunović 7, Lazović 6.5, Borha 6.5. Rezerve: Kadu 7, Kasalica -.

Jagodina: Šimić 7, Projić 6.5, Ilić 6, Živanović 6, Dukić 6, Đenić 6.5, Gogić 6, Krstić 6.5, Marjanović 6, Mudrinski 6, Stojanović 6.5. Rezerve: Lamin - , Milenković -.


Kad je u pitanju ekipa Crvene zvezde, golman Bajković nije imao previše posla, a jedina prava opasnost bila je prilika Stojanovića posle prvih pet minuta igre. Ipak, ni tada nije imao prilike da interveniše, pošto je lopta otišla pored gola.

Štoperski tandem Krneta - Maksimović je solidno odradio posao. Krneta je čak imao i priliku da se oproba u ofanzivnoj ulozi, ali nije bio precizan.

Na bekovskim pozicijama, večeras je zapaženiju ulogu imao Mladenović, koji je svojim centaršutem doprtineo jedinom golu. U odnosu na meč na Karaburmi, Vešović je pružio nešto bolju partiju.

Mladi Mijailović je i večeras bio na očekivanom nivou, a u drugom poluvremenu izmakla mu je uloga asistenta, pošto se Lazović spetljao u završnici akcije.

Uloga čoveka odluke pripala je Milošu Dimitrijeviću. Zvezdin vezista konačno je probio i tu barijeru - upisao se u listu strelaca, a solidnom igrom potvrdio je da trener Prosinečki nije uzalud imao poverenja u njega, i pored kritika koje su na račun ''malog Čave'' često stizale od strane navijača.

Evandro prosečan, u par navrata je skrenuo pažnju na sebe, ali je to daleko od nivoa igrača sa nadimkom ''Maestro''.

Luka Milunović je umalo postigao gol o kome bi se pričalo danima i ne samo u Srbiji. Sjajan pokušaj ''makazicama'' golman Jagodine uspeo je da zaustavi, a osim tog poteza nismo videli mnogo od mladog napadača.

Darko Lazović nije bio na nivou nekih ranijih partija i to se odrazilo na igru crveno-belih.

Kristijan Borha uglavnom nezapažen, ali je ipak odigrao važnu ulogu, asistirajući Dimitrijeviću kod jedinog gola. Od rezervista, nešto bolji utisak ostavio je Kadu, koji je u par navrata akcije crveno-belih učinio raznovrsnijim.

U gostujućem timu, golman Šimić je solidno obavio posao, iako večeras crveno-beli uglavnom nisu bili previše opasni u napadačkim akcijama.

Defanzivna linija takođe dobro organizovana, vezni red se isticao samo u prvom delu prvog poluvremena, dok je u nastavku uglavnom bio defanzivno orijentisan. 

Napadači su u startu mogli da možda i potpuno promene tok događaja, da su se Stojanović i Mudrinski bolje razumeli. Nova prilika u ovom meču im se nije ukazala...






Ne propustite