Partizan - "Romantičari" kao redovna mušterija!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 27.03.2014.
19:25
Izvor: Sportske.net

Šestostruki uzastopni šampion Srbije u subotu gostuje na Staroj Karaburmi ekipi OFK Beograda a istorija kaže da navijači Partizana ne moraju previše da brinu jer "Romantičari" po pravilu služe kao "topovsko meso" klubu iz Humske u poslednjoj deceniji.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Izabranike Marka Nikolića u subotu očekuje četvrto prolećno gostovanje u Jelen Superligi a protivnik crno-belih biće ekipa koja od decembra 2006. godine nije osvojila nijedan bod u prvenstvenim susretima sa Partizanom.

Pored toga što se OFK Beograd nalazi u katastrofalnoj seriji od osam utakmica bez trijumfa, činjenica je da su "Romantičari" poslednji put uzeli bod Partizanu, sada već, davne 2006. godine kada je na Karaburmi bilo 1:1!

Od tog 3. decembra i remija u 16. kolu tadašnje Meridijan Superlige, OFK Beograd je nanizao 15 prvenstvenih i jedan poraz u Kupu Srbije u međusobnim mečevima sa Partizanom.

Na poslednjih petnaest prvenstvenih utakmica Partizan je postigao 45 golova a OFK Beograd tek 7, što dovoljno govori o tome koliko je aktuelni šampion Srbije bio dominantan kada su okršaji sa "Romantičarima" u pitanju.

Ako se pogledaju samo mečevi igrani na "Omladinskom stadionu", situacija je jednako crna po OFK Beograd jer Partizan vrlo lako izlazi na kraj na tom gostovanju a retko se u prošlosti dešavalo da crno-beli ne daju barem dva gola "Romantičarima" na njhovom terenu.

Navijačima OFK Beograda dodatnu brigu može da stvori i činjenica da ekipa ne zna za pobedu u tekućoj sezoni od 9. novembra 2013. godine a u prolećnom delu sezone do sada je izborila samo dva boda na pet utakmica.

Poslednji prvenstveni susret OFK Beograda i Partizana na Karaburmi završen je pobedom crno-belih rezultatom 1:3 a golove za "Parni Valjak" tada su postigli Lazar Marković, Stefan Šćepović i jedan od fudbalera OFK-e koji je loptu poslao u sopstvenu mrežu.



Predstojeći duel 21. kola JSL između OFK Beograda i Partizana na programu je u subotu od 14 časova i 30 minuta.

Ne propustite