Pelegrini je bezbedan i pored neuspeha?

Autor: Janko Glavonjić
petak 18.04.2014.
16:34
Izvor: Sportske.net

Posle remija sa Sanderlendom, mnogi su otpisali Mančester Siti iz trke za titulu. Ipak, 6 bodova zaostatka za Liverpulom nije nenadoknadivo, pogotovo ako se ima u vidu da igraju međusobni duel sa Čelsijem. A čak i ako se desi da Siti ostane praznih šaka o

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Iako deluje kao katastrofa, bod osvojen protiv Sanderlenda može biti vrlo značajan za Siti. Podsetimo, u isto vreme pre dve sezone, Siti je zaostajao 6 bodova za Junajtedom, a onda je serijom od 6 uzastopnih pobeda uspeo da osvoji titulu.

Građani se verovatno ne nadaju preterano da bi istorija mogla da se ponovi, ali ističu da nije gotovo dok se ne odigra i poslednji meč u ovogodišnjem izdanju Premijer lige.

Čileanca na klupi će, upućeni tvrde, spasiti i to što je napadački orjentisan trener, što šeik Mansur jako ceni, a takođe i činjenica da su ih pogodile povrede jako bitnih igrača u prelomnim trenucima sezone.

Povreda Jaje Turea samo je dolila ulje na vatru. Iako je možda malo deplasirano pričati o nesreći Sitija zbog povreda igrača, kada se pogledaju drugi rivali koji su se borili za titulu, pogotovo Arsenal, ipak treba reći da su Aguero, a sada i Ture, kao dva možda i najvažnija igrača Sitija van stroja u ključnim trenucima sezone.

Zbog svega toga tvrdi se da će Pelegrini ostati na klupi i ako ne osvoji titulu, ali sa plahovitim šeikom se nikada ne zna...

Ne propustite