Probudili se ''Orlići''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.10.2013.
19:53
Izvor: Sportske.net

Mlada reprezentacija Srbije ostala je u trci za plasman na Evropsko prvenstvo, pošto je u Gornjem Milanovcu, bez prisustva publike savladala Severnu Irsku.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Posle bolnog i neočekivanog poraza na Kipru, naši reprezentativci nisu smeli da dozvole još jedan kiks, pa su u meč sa Severnom Irskom ušli sa bremenom imperativa pobede.

Selekcija Radovana Ćurčića trijumfovala je rezultatom 3:1, iako su gosti prvi postigli gol, početkom drugog poluvremena
.

Naš tim je pokazao da je kvalitetniji od današnjeg rivala, ali je nekoliko propuštenih prilika tokom prvog poluvremena pojačavalo nervozu.

Već u uvodnim minutima, Luka Milunović je mogao da donese prednost ''Orlićima'', ali je njegov udarac iskosa sa leve strane završio tik pored stative. Tokom prvih 45 minuta lepe prilike imali su i Miloš Jojić iz slobodnog udarca, a pogotovo Aleksandar Mitrović, koji je posle odličnog udarca glavom pogodio prečku.

Na odmor se tako otišlo bez golova, a maltene tek što je počelo drugo poluvreme usledio je pravi šok. U devetom minutu nastavka gosti su uspeli da iskoriste prvu pravu priliku na utakmici i preko Greja kazne nesmotreenost naše odbrane. Perić je nemoćan, a na semaforu je 0:1!

Selektor Radovan Ćurčić je odmah reagovao uvođenjem Uroša Đurđevića umesto Nikole Stojiljkovića, a na preokret se nije dugo čekalo.

U 63. minutu odlična akcija raspoloženog Jojića po levoj strani, sjajno se oslobodio čuvara, centrirao, a ispred Mitrovića Morgan je zatresao sopstvenu mrežu - 1:1.

Samo minut kasnije - potpuni preokret. Centaršut Jojića sa leve strane ka Mitroviću, ovaj grudima spušta loptu za Milunovića, koji iz punog trka šalje loptu u donji levi ugao - 2:1 za Srbiju.

Razigrali su se ''Orlići'' u tim trenucima, oslobodili psihološkog pritiska, a sve dileme oko pobednika otklonio je Uroš Vitas posle Kovačevićevog kornera u 74. minutu - 3:1.

Do kraja je i Mitrović imao odličnu priliku, ali nije uspeo da lobuje golmana gostiju, a i Severna Irska je na drugoj strani u finišu bezuspešno pripretila par puta.

Ovim trijumfom, Srbija se na tabeli kvalifikacione Grupe 9 izjednačila sa Italijom. Obe ekipe imaju po 6 bodova na deobi drugog mesta, iza vodeće Belgije sa 12, koja ima i dve utakmice više.


Ne propustite