Prolećna seča Javora (18.30)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.02.2013.
15:10
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije kreće u poteru za najvećim rivalom nakon totalne reorganizacije u klubu tokom zimske pauze a prvi rival će biti tradicionalno neugodni Javor.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Za razliku od većine superligaša koji su tokom zimske pauze radili na renoviranju tima i ugravanju istog za nastavak sezone, u Crvenoj zvezdi je došlo do mnogo većih promena a sve u cilju da se posrnuli srpski gigant vrati na staze slave.

Zvezda je dobila novu Upravu koja je u "pet do dvanaest" skinula blokadu računa i tako omogućila da Luis Garido i Nikola Petković budu registrovani za prolećni deo sezone. Finansijska situacija u klubu dovešće do smanjenja zaposlenih i kraćenja zarada onima koji ostanu u klubu a ni fudbaleri neće biti pošteđeni.

U takvoj atmosferi, i sa zaostatkom od 6 bodova za Partizanom, fudbaleri Crvene zvezde ulaze u prolećni deo sezone a na startu ih čeka vazda nezgodni Javor.

Ivanjičani su sa "Marakane" znali da odlaze sa sva tri boda i da na taj način Zvezdi naprave probleme u borbi za titulu a u tekućoj sezoni su se domogli polufinala Kupa Srbije.

Zvezda tokom zimskog prelaznog roka nije prodavala igrače a stigla su tri pojačanja od kojih su dva registrovana a Dauda je na čekanju i konačnu reč daće FIFA koja bi trebalo da potvrdi validnost njegovog transfera.

Na pripremama je Zvezda uglavnom pobeđivala. Porazi su upisani samo protiv Esbjerga i Pašing Red Bula ali je bilo partija kao što je ona sa Šahtjorom koja svakako ohrabruje navijače crveno-belih pred nastavak sezone.

Javor je tokom januara ostao bez svog najboljeg igrača i najboljeg strelca ekipe, Eliomara Silve, koji je pojačao Partizan ali je u timu ostao Ifeani Onjilo koji je bio jednako dobar kao i Silva tokom jesenjeg dela šampionata.

Alesandar Janković bi na teren trebalo da izvede sledeću postavu:

Crvena zvezda (4-1-4-1): Bajković, Mikić, Petković, Spajić, Pantić, Savićević, Milivojević, Milijaš, Lazović, Kasalica, Mudrinski.

Meč u prvom delu sezone dobila je Zvezda nakon preokreta u Ivanjici a taj susret je igran u odloženom terminu jer je prvobitno morao da bude otkazan zbog sabora trubača u Guči.

Videćemo ko će se nakon večerašnjeg susreta veseliti uz trubače a ko će savijenih šipki čekati vikend i šansu za popravni. Zvezda je favorit a ostaje da se vidi hoće li joj poći za rukom da "poseče" Javor na startu "proleća".

Meč počinje od 18 časova i 30 minuta.

Ne propustite