Rim - Ana bez finala, Serena je ipak prejaka...

Autor: Darko Mitrović
subota 17.05.2014.
19:34
Izvor: Sportske.net

Ana Ivanović ipak nije uspela da napravi još jedan podvig na turniru u Rimu. Najboljoj teniserki sveta Sereni Vilijams je pružila dobar otpor, ali u finale ide Amerikanka.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Iako smo imali dve predstavnice u polufinalu turnira u Rimu, borba za pobednički pehar će proteći bez srpskih teniserki.

Posle Jelene Janković, koja je poražena od Sare Erani, večeras je zaustavljena i Ana Ivanović, u duelu sa prvom teniserkom sveta, Amerikankom Serenom Vilijams.

Ana je meč uspela da uvede u tri seta, ali je kao pobednica izašla favorizovana Serena. Na kraju - 2:1 za Vilijamsovu, po setovima 6:1, 3:6, 6:1.

U prvom setu, Ana je bila ravnopravna do četvrtog gema, kada je Serena napravila prvi brejk, a onda ušla u sjajnu seriju i našu teniserku ostavila na samo jednom osvojenom gemu.

Drugi set je doneo Anin žestok odgovor, povela je sa 4:0, uz dva brejka prednosti, Serena je zatim uspela da tu prednost Ivanovićeve prepolovi, ali ne i da spreči izjednačenje u setovima.

Međutim, naša teniserka nije imala snage da u tom ritmu nastavi i u trećem, odlučujućem setu. Serena je povela sa 5:0 i tada je bilo jasno ko ide u finale.

Prema tome, u borbi za osvajanje turnira u Rimu gledaćemo Serenu Vilijams i Saru Erani.




Ne propustite