SP - Očekivane pobede Australije i Portorika

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.09.2014.
16:17
Izvor: Sportske.net

Na prve dve utakmice petog takmičarskog dana na SP u Španiji nije bilo iznenađenja pošto su selekcije Australije i Portorika upisale očekivane pobede.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Peti takmičarski dan na Mundobasketu u Španiji počeo je duelima četvrtog kola u grupama "B" i "D".

U grupi iz koje će rivala u osmini finala dobiti i naša selekcija sastale su se reprezentacije Portorika i Filipina. Portoriko je upisao prvu pobedu na šampionatu i na taj način zadržao teoretske šanse da može do osmine finala, dok su se Filipini zvanično oprostili od daljeg učešća na planetarnoj smotri.

Selekcija Portorika slavila je rezultatom 77:73 (13:25, 26:19, 22:13, 16:16) a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Hose Barea koji je ubacio 30 poena, dok je Endrju Bleč predvodio reprezentaciju Filipina sa 25 poena i 14 skokova.

Portoriko posle četiri odigrane utakmice ima skor 3-1 a Filipni su upisali četvrti poraz. Do kraja dana u grupi "B" igraju se još dve utakmice a sastaće se:

Senegal - Argentina
Grčka - Hrvatska

U grupi "D" na otvaranju četvrtog kola nije bilo iznenađenja pošto je Australija savladala selekciju Meksika koja svoju šansu čeka protiv Južne Koreje.

"Oziji" su slavili rezultatom 70:62 (22:19, 11:13, 26:13, 11:17) čime je jučerašnja pobeda nad Litvanijom dobila na značaju jer Australija sa skorom 3-1 trenutno zauzima lidersku poziciju u grupi "D".

Za Meksiko će najvažnija utakmica biti ona u petom kolu kada se "Sombrerosi" sastaju sa Južnom Korejom. Pobeda u tom susretu Meksiku donosi siguran plasman u osminu finala.

Do kraja dana u grupi "D" sastaju se:

Slovenija - Angola
Litvanija - Južna Koreja

Ne propustite