Veslači sjajni u Minhenu

Autor: Beta Beta
petak 15.06.2012.
13:45
Izvor: Beta

Srpski veslači danas su imali uspešan dan na Svetskom kupu u Minhenu pošto su četverac bez kormilara i Iva Obradović izborili plasman u polufinalne trke.

dnevnik.rs
dnevnik.rs

Povezane vesti

Srpski četverac bez kormilara i skif Ive Obradović plasirali su se danas u polufinale Svetskog kupa u veslanju u Minhenu pošto su u kvalifikacionim trkama ostavili potrebno vreme i završili kao drugoplasirani.

Četverac u sastavu Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Đerić su u kvalifikacijama vremenom šest minuta i 10,9 sekundi stigli do drugog mesta iza posade Velike Britanije i takmičiće se u subotu u polufinalu.

Isti uspeh postigla je i Iva Obradović u skifu koja je u vremenu sedam minuta i 49,23 sekunde prosla kroz cilj iza čamca Novog Zelanda.

Na istom takmičenju dvojac bez kormilara Nikola Stojić i Nenad Bedjik bili su takođe drugi u svojoj kvalifikacionoj grupi, ali nisu uspeli direktno da se plasiraju u finale pa će novu šansu imati u repasažu.

Svetski kup u Minhenu je poslednje takvo takmičenje u sezoni i poslednja provera za veslače pred Olimpijske igre koje počinju u Londonu 27. jula.

Ne propustite