Zvezdi minimalac, junak Milunović

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.04.2013.
17:58
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su petu uzastopnu pobedu pod vođstvom Rikarda Sa Pintua ali se mora priznati da je trijumf u Borči bio najteže izvojevan od svih prethodnih.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Vicešampion Srbije nastavio je poteru za Partizanom i ponovo se primakao na 4 boda zaostatka pošto su crveno-beli savladali ekipu BSK-a iz Borče na "Vizelj Parku".

Mora se priznati da je gostujuća ekipa tokom čitavog meča bila bolja i stvorila više prilika ali su se fudbaleri BSK-a borili svim silama, ne bi li zadržali crveno-bele u Borči.

Prvi deo meča završen je bez golova a najbolje prilike imali su Mudrinski i Milijaš ali njihovi udarci nikako nisu mogli da prođu granitnu odbranu BSK-a.

Drugi deo meča doneo je novi atak Crvene zvezde a trener Sa Pintu uveo je Asamou umesto Milijaša i tako dodatno pojačao napad.

Upornost se viceprvaku isplatila u 70. minutu meča kada je Luka Milunović nakon prodora po desnoj strani zakucao loptu pod prečku golmana Danilovića. Ispostavilo se da je taj pogodak bio pobedonosni za Zvezdu.


Ni ovoga puta utakmica nije prošla bez spornih momenata. Vešović je u 72. minutu oborio Savkovića u kaznenom prostoru i napravio evidentan prekršaj koji sudija Grujić nije sankcionisao penalom. U tom duelu Vešović se povredio pa je morao da napusti teren uz pomoć medicinskog osoblja.

Do kraja utakmice šanse za ubedljiviji trijumf Zvezda je imala preko Mudrinskog i Asamoe ali je utakmica ipak završena onako kako su želeli gosti.

Zvezda nakon ove pobede ima četiri boda manje od Partizana pa se šampionska trka nastavlja.

Ne propustite