Beton i mešalica - Flamengo preozbiljan, igrajmo i na Šamrok!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 11.06.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Predlozi za ovo kladioničarsko kolo.

Povezane vesti

Beton

1262 Moldova - Ukraine 2 (1.50)

Ukrajinci su našli idealnog protivnika za start protiv Rumunije, Moldavije, tu nema puno razlike, osim u kvalitetu. Domaćin u Kišinjevu ume da bude neugodan u kvalifikacijama, ali je timu Sergeja Rebrova potreban dobar rezultat pred start prvenstva, nakon vikend poraza od Poljske. Nije puno promenio Rebrov u odnosu na prethodnika i nekadašnjeg saigrača Ševčenka, Ukrajina igra tvrdo, konstatovali smo u specijalu za EURO da umeju sa timovima iz bivše zone sovjetskog uticaja. Moldavci imaju dosta igrača van zemlje, ali njihovi fudbaleri su u najbolju ruku prosečni, tukli su Kiprane u prijateljskoj utakmici pre par dana, ali je Ukrajina mnogo ozbiljniji tim...

8572 Deportivo Riestra - River Plate 2 (1.42)

U najavi argentinske lige konstatovali smo da je Deportivo Riestra ipak preslaba za ovaj rang takmičenja. Doduše, pobedili su na startu San Lorenco, ali su onda računajući i kup poraz od Njuelsa usledila četiri neuspeha, nisu dali gol. Teško je očekivati da iznenade River koji se za neočekivani gubitak bodova od "Buba" iz Argentinos Juniorsa rehalibitovao relativno lakom pobedom protiv Tigrea. Blistao je iskusni Kolumbijac Borha het-trikom, "Milioneri" su glavni favorit za odbranu titule u ligi. Naravno, prvi cilj za Martina Demikelisa ostaje Kopa Libertadores gde su ubedljivo bili prvi u H grupi i sad čekaju rivala. "Crno-beli" iz barija Kolon prvi put igraju u eliti, neočekivano, kao sedmi su prošli baraž. Teško da mogu da odole mnogo kvalitetnijim gostima.

9934 SJK - Ekenas IF 1 (1.39)

Savetovali smo vam pre par nedelja da se kladite protiv Ekenasa. U međuvremenu su dobili Gnistan, prvi trijumf ove sezone za ekipu sa jugozapada Norveške, stari klub koji je još pre rata igrao u eliti. Sada su se vratili posle više od devet decenija među najbolje ali ih čeka žestoka bitka za opstanak. Nije krenulo dobro, na strani su uzeli jedan bod od mogućih 15. Treba im vremena da se priviknu na standard novog takmičenja, iskušenje je svakako put u Senajoki. SJK je godinama u vrhu. Samo dve sezone nakon plasmana u elitu, osvojili su titulu, bilo je to 2015. Sada su u top pet timova, obično padnu u finišu. Isto ćemo verovatno gledati i ove sezone, već su ispustili nekoliko bodova kod kuće, ali Ekenas je preslab da bi im parirao.

7968 Flamengo - Gremio 1 (1.49)

Flamengo je smrtno ozbiljan ove sezone da se vrati na vrh posle dominacije Palmeirasa u Seriji A. Poveli su trku, preuzeli prvu poziciju, mada je o tome rano govoriti. Nisu blistali u grupnoj fazi Kopa Libertadores, ali su zauzeli drugu poziciju iza Bolivara. Najsmešnije od svega je što će igrati opet protiv Bolivara (pravila su takva da možete u osmini finala da izvučete tim sa kojim ste bili u grupi). I Gremio je uspeo da se dokopa osmine finala, ali svakako da će im biti teško protiv branilaca trofeja iz Fluminensea. Ali do tada ima mnogo, polovina avgusta je rezervisana za osminu finala. U prvenstvu tim iz Porto Alegrea ima tri poraza u pet mečeva, ali je Kopa Libertadores bio prioritet. Idemo na "keca" na "Marakani", "crveno-crni" su u strašnoj seriji pobeda, Vasku su u prošlom kolu spakovali šest golova na strani. Vratio se posle suspenzije i Gabigol, to će biti problem više za gostujuće "Nemce".

 MEŠALICA

9201 Gimnasia Juyuy - Chacarita Juniors pada prvi gol 2.p. (3.14)

Zanimljiva opklada, dakle, da na poluvremenu ne bude golova i onda vidimo makar jedan do kraja meča. Nešto što nije neuobičajeno u Argentini, bilo prvoj, bilo drugoj ligi u kojoj igraju Gimnazija i Čakarita. Domaći Huhuj, klub sa krajnjeg severa Argentine na tromeđi sa Čileom i Bolivijom je poznat kao čvrst kod kuće, imali su i dosta sezona u prvoj ligi, najbolji period bile su devedesete prošlog veka. I ove sezone pokazuju dva lica, kod kuće retko prepuštaju bodove, imaju čak šest pobeda u osam mečeva, ali su na putovanjima očajni. Čakarita je poznatija, jednom ćemo pisati o tituli iz 1969. koja je na mnogi način jedinstvena u argentinskom fudbalu. Ali, ti veliki dani su prošlost, mada su prošle godine bili blizu elite. Sada imaju slabiju sezonu, braniće se svim silama na "La Tasiti", mogli bi da popuste u nastavku...

9868 St Patricks - Shamrock Rovers 2&2-3 (3.81)

Šamrok je od pobede protiv Drogede (savetovali smo da igrate jer će pre ili kasnije ući u seriju dobrih rezultata) odmarao dve nedelje. Sada se Roversi vraćaju u akciju gostovanje slabom Sent Patriksu na zapadu Dablin. Obično na ovom kratkom putu dobijaju, mada su u aprilu poraženi od "Sejntsa". Domaći "Crveni" su u donjem domu, Šamrok je najbolji tim Irske, vezali su četiri titule, obično u drugom delu sezone pojačaju ritam i oduvaju rivale. Sada su treći, devet koraka iza Šelburna, imaju meč manje, moraju što pre da ustale formu i izvrše pritisak na "Šelse" koji su ih nedavno tukli u južnom Dablinu.

1266 USA - Brazil GGII (3.09)

"Jenkiji" se naravno spremaju za domaći Mundijal za dve godine, igraće i na Kopa Amerika, na Floridi u sklopu priprema za to takmičenje (takođe se igra u njihovoj zemlji) dočekuju Brazilce. Poslednji meč za ovaj mladi, talentovani tim je bio katastrofa protiv Kolumbijaca. Ali, ne treba ih potcenjivati, dosta je tu kvaliteta, dosta su mladih igrača izbacili, dosta ih je u jakim ligama, dovoljno je pomenuti sve one koji nastupaju u Seriji A. Odbrana je slabiji deo tima, ali bi mogli da postignu gol protiv Brazila, čiji selektor Dorival Žunior ima najjači tim na raspolaganju, osim naravno Nejmara. Meč u Orlandu bi mogao da se otvori u nastavku.

9993 Lillestrom - KFUM Oslo GG&3+ (2.10)

KFUM se sasvim fino snašao posle istorijskog ulaska u elitu. Mali klub iz Osla je neporažen već nekoliko nedelja i mada ređaju remije imaju samo par poraza i u top sedam su. Raspucali su se u prošlom kolu 3:3 protiv Sanderfjorda u ludom meč u kome smo šest golova videli za manje od poslednjih pola sata. Sada će u predgrađe prestonice, Lilestrem nije ni blizu tima koji je pre dve godine u jednom trenutku izgledao kao kandidat za titulu. "Kanarinci" su samo tri boda iznad linije ispadanja, ali pobeda na Arktičkom krugu protiv Tromsa je možda najava boljih dana. Ovde nemaju šta da čekaju, pobeda je pod obavezno, ni KFUM se ne brani pa bi moglo na "Arasenu" da bude dosta golova.

Ne propustite