Beton i mešalica - PSŽ i Benfika ne greše!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 14.09.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Predlozi...

Povezane vesti

1030 Aston Villa - Everton 1 (1.51)

Neko će reći da Everton mora da proigra, ali kao i pred poraz od Bornmauta, rekli smo, Dajšove ekipe igraju užasno u prvom delu sezone. Nismo videli ništa što bi nas nateralo da verujemo da "Karamele" mogu da okrenu sezone koja sada već izgleda očajno. Na drugoj strani, Vila je tim koji obično dobija slabe rivale kod kuće, Emerijeva ekipa je nastavila tamo gde je stala prošle sezone, poraženi su od Arsenala, ali su dobili i Vest Hem i Lester u gostima. Sada je vreme za prve bodove u Midlendu, gosti iz Liverpula su bušni pozadi, Pikford je u prvih 270 minuta kapitulirao 10 puta. Prošle godine je Everton slavio u Liga kupu na ovom gostovanju, ali su lagano izgubili u PL.

1509 PSG - Brest 1 (1.28)

PSŽ je mašina, Luis Enrike je neutralizovao odlazak Mbape promenom formacije, insistira na lažnoj "devetki", tu se Asensio snalazio i ranije u Real Madridu. Šampion je pre pauze delio lekcije, stradali su Avr, Monpelje i "Doge" u Lilu, Brestu se ne piše dobro. Tim sa zapadne obale Francuske je posle istorijske sezone i ulaska u Ligu šampiona sada zaokupljen novom avanturom, ali i novom situacijom igranja sa jačima od sebe. Neubedljivi su bili na startu, Marsej ih je rasturio, a ovo možda i nije neočekivano. Jer, neki od igrača su otišli posle pozajmica, neki su stigli na isti način, ni posle istorijskog uspeha nije uložen neki veći novac. Problem za trenera Roja što sada "Pirate" svi shvataju ozbiljnije i imaju veći motiv protiv njih. PSŽ neće imati milosti...

1803 Benfica - Santa Clara 1 (1.23)

Kada je Santa Klara poslednji put gostovala protiv "očeva osnivača" na "Lužu", atmosfera je bila slavljenička. Naime, tada su ostrvljani ispadali iz lige, a Benfika u poslednjem meču sezone osvojila titulu. Ništa više nije isto. "Orlovi" su u međuvremenu predali titulu gradskog rivalu, a ova sezona je počela loše. Rodžer Šimit je smenjen nakon očajnog starta, izgubljen je meč Famalikaoa na startu, iz izmišljenog penala su se u prošlom kolu spasili u Moreirenšeu. Ali, klub nije želeo da čeka, Bruno Laž koga se sećate iz Vulvsa (prethodno je sa Benfikom osvojio titulu) se vratio na mesto uspeha. Santa Klara se ekspresno vratila u ligu, ovo je praktično brazilski tim, čak devet startera ove sezone su Brazilci. Za daleke Azore na Atlantiku, ovo je uvek praznik kada igraju protiv kluba sa kojim dele boje (i grb je sličan), ne verujemo da će uzoru praviti probleme.

6286 Dynamo Moscow - Akhmat Grozny 1 (1.51)

Dinamo Moskva ima zanimljiv tim. Posle finansijskih poteškoća u prošloj deceniji, "Policija" je počela više pažnje da obraća na svoju školu, isplatilo se na neki način. Prošle godine nekadašnji KGV tim je bio u vrhu i trci za titulu, pre dve sezone su igrali i u finalu kupa. Sada je više stranaca nego pre par sezona, uglavnom dominiraju Južnoamerikanci, štoper je naš Milan Majstorović, koji je stigao iz Vojvodine. Kada pogledate partije na startu nove sezone, primetno je da bolje igraju na VTB Areni u prestonici. I taj poraz od Krasnodara je bio splet nesrećnih okolnosti, ispromašivali su se protiv gostiju sa juga Rusije. Čečeni opstaju u ligi, delom politički, delom jer imaju novca da dovode prosečne strance. Ali, nekadašnji Terek je mnogo slabiji nego pre nekoliko godina. Čak pet puta su remizirali u prvih sedam utakmica, nemaju pobedu, verujemo da će kvalitet "plavo-belih" presuditi.

MEŠALICA

2054 Trabzonspor - Besiktas x2&3+ (2.50)

Loš trenutak za Trabzon da ugoste zahuktali Bešiktaš. Gosti iz Istanbula deluju kao potpuno drugačiji tim sa Van Bronkhorstom na klupi u odnosu na prošlu sezonu. Ćiro Imobile je simbol renesanse za crno-bele "Orlove", pa puni samopouzdanja stižu na Crno more. Domaćin uvek priredi pakao velikoj trojci, ali Trabzon je posle letnjih posrtanja u evropskim kvalifikacijama i par loših partija u šampionatu smenio Abdulaha Avčija, pogađate ko je trener. Naravno legendarni Seno Guneš je četvrti put na klupi svog kluba (kao golman je osamdesetih ispisao zlatno doba kluba sa severa Turske). On je radio i u Bešiktašu u dva navrata ukupno pet godina (prvi put sredinom prošle decenije). Sa oba kluba je osvajao trofeje, kupove sa Trabzonom, par titula sa crno-belima. S obzirom na stil igre, očekujemo golove, a Bešiktaš je u ovom trenutku kvalitetniji, bez obzira što će pomenuti Guneš, bivši turski selektor i polufinalista Mundijala sigurno pokrenuti Trabzon.

1322 Cagliari - Napoli 2&GG (3.77)

Konteu su ispunjene želje, pre svega ona najveća, Romelu Lukaku, a ni ostala pojačanja, pre svih Nereš, Spinacola, MekTominej i Bonđorno nisu loša. Svi bi trebalo da budu u prvoj postavi, Partenopei kreće posle katastrofe u Veroni i dve pobede pod Vezuvom u lov na bodove na strani. Kaljari je okrenuo novi list, Ranijeri ih je prvo uveo, pa ostavio u ligi pre odlaska u penziju, Davide Nikola ima samo jedan cilj, da ih održi iznad vode. Neće biti lako, odoleli su protiv Rome na startu, nisu pobedili Komo takođe na ostrvu, a poraz od Lećea je opomena. Imali su svoje šanse u Salentu, sada će probati da naprave iznenađenje. Mi mislimo da će Napolijev kvalitet prevladati, ali Konteova agresivna i riskantna igra će otvoriti prostor za brze napadače Sarda, pre svega Luvumba. Moglo bi da bude golova u obe mreže.

6196 Racing - Boca Juniors p.p. tačan rez. 0:0 (2.57)

Rasing je ispred Boke na tabeli, ako gledamo veličinu klubova ovo je derbi kola. "Ksenezes" stižu na "El Silindro" pošto su malo stabilizovali formu, nisu u vrhu, ali ako je za utehu manje su slabi u novom prvenstvu od Rivera. Uvek je žestoko u Aveljanedi kada gostuje Boka, prošle godine su timovi vodili veliki obračun u Kopa Libertadores. Simbolika je bio Fernando Gago, legenda Boke, na klupi rivala. Na kraju u dva tesna, tenzična meča, ekipa iz Buenos Ajresa je prevladala, ali nije mogla do južnoameričke krune. I ovde će biti napeto, pobednik bi mogao da napravi prodor ka vrhu, ne verujemo u golove u prvom delu.

1226 Espanyol - Alaves x-x (4.25)

Niti nam se sviđa Espanjol, niti verujemo u Alaveš van "Mendizoroze". Katalonci su se vratili u ligu, imaju prosečan tim, malo su se pojačali u smiraj prelaznog roka, doveli nekoluiko igrača na pozajmicu, ali sve to deluje tanko. Istina, pred odmor su preokretom pobedili Rajo, pa sada lakše dišu. Ali, Alaveš je tvrđi, "Babazorosi" su opstali lako prošle godine, ali zahvaljujući igrama kod kuće. Šokirali su doduše Sosijedad u San Sebastijanu, ali to je splet okolnosti, odnosno crveni karton Arizabala posle pola sata. Ako "Pasuljari" daju gol u Kataloniji, verovatno neće izgubiti, po nama 0:0 ili 1:1 je najverovatniji rezultat.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak