Majdov uzvratio pismom: "Ja sam hrišćanski vitez, ako može Novak..."

Autor: Filip Rodic
petak 20.09.2024.
22:00
Izvor: Sportske.net

Pravi esej.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Saga oko Nemanje Majdova i IJF-a se nastavlja.

Posle saopštenja Svetske džudo federacije sa obrazloženjem petomesečne suspenzije zbog nepoštovanja sporta kroz isticanje verskih gestova i još pojedinosti, usledilo je i pismo Majdova u kom "nije želeo da se izvini jer se prekrstio“.

"Što se tiče toga što sam se prekrstio, želim da kažem jednu stvar koju je rekao moj blizak prijatelj Novak Đoković, koji dolazi iz iste ulture kao i ja: ‘Pre nego što sam sportista, ja sam pravoslavni hrišćanin. Dolazim iz zemlje u kojoj je hrišćanska kultura veoma velika i veoma snažna i tako smo odrasli. Za mene je to veće od posla i od sporta. Bog mi je dao sve u životu. Osvojio sam mnoge velike titule i zahavalan sam Mu. Pre svake borbe sam, baš kao i svi sportisti, pod stresom i pomalo uplašen. Mnogo se molim i to mi daje samopouzdanje. Prekristio sam se mnogo puta, to je istina, ali ne vidim ništa loše u tome. Nisam želeo nikoga da provociram, poštujem kad to rade i borci drugih religija.

Veliki uzori, čak i u 100 puta popularnijim sportovima, krste se i rade slične stvari. Ako jedan Ronaldo, ako jedan Mesi, jedan Đoković, Lebron Džejms, Tom Brejdi, Habib, Usik i drugi to rade svaki put kada nastupaju, zašto mi ne možemo?! To je ljudsko pravo, a kako već znamo, Bog je najveći. Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara vrlo je iznervirala sve hrišćane, bila je veoma satanska i van kontrole“, izjavio je, između ostalog, Nemanja Majdov u odgovoru na pismo IJF.

Govorio je potom Majdov i o stanju u kojem se trenutno nalazi svetski džudo, dvojici sudija koji su ga koštali pobede u osmini finala turnira u kategoriji do 90 kg (IJF izostavio imena).

"Ne znam kako da to kažem, ali molim vas promenite pravila o hvatovima jer su glupa. (…) Ja nisam takav tip, ja sam pravi borac.

Hrišćanski vitez.

Na kraju je i izvinio zbog dugog teksta.

"Izvinite zbog dugog teksta, govorim otvorenog srca. Želeo sam da pomognem svom sportu ako razumete šta želim da kažem. Ne govorim zbog sebe i svoje budućnosti, već sam uradio mnogo, čak i više nego što sam zamišljao. Ja sam srećan i blagosloven porodični čovek, milioner, poštovan u svojoj zemlji kao prvi svetski šampion ikada. Radim ovo zbog ljubavi i strasti i zato sam i dalje kao lav. Počeo sam od nule sa svojim ludim roditeljima koji su sve rizikovali i uspeli. Hvala što ste pročitali. Nemojte da mi date predug odmor. Kraljevi nikad ne umiru.

Nemanja Majdov,

Evropski i svetski šampion“.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak