Bandović: "Nećemo gledati derbi" - Dudić: "Moji igrači su heroji, borićemo se za Evropu"

Autor: Mladen Heleta
sreda 24.04.2024.
18:42
Izvor: Sportske.net

Vojvodina pobedila u Kragujevcu i igraće u finalu Kupa Srbije.

Darko Mitrović/Sportske.net
Darko Mitrović/Sportske.net

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine prvi su finalisti Kupa Srbije. 

Oni su danas u polufinalu, na prepunom stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu savladali domaći Radnički rezutatom 1:0.

Apsolutni heroj Novosađana bio je Seid Korać, koji je mrežu domaće ekipe zatresao u 91. minutu. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu Vojvodine, kojim je srušio snove Kragujevčana da će po prvi put u istoriji igrati finale nacionalnog Kupa.

Svoj komentar o ovom meču dali su treneri ovih ekipa Božidar Bandović i Feđa Dudić.

Bandović iz Vojvodine smartra da je njegov tim zaslužio da se nađe u borbi za trofej.

"Mislim da smo zaslužili da odemo u finale. Čestitke protivniku koji se danas borio, ali smatram da smo apsolutno zaslužili da se borimo za pehar."

Upitan je Bandović i koga želi u finalu – Zvezdu ili Partizan?

"Nije nam to bitno, nećemo ni gledati utakmicu. Jedno je sigurno, finale će biti teško. To su dve velike ekipe, ali mi ćemo svakako biti spremni za borbu. Sada je najvažnije da smo srećni zbog ove pobede i idemo dalje", istakao je Bandović.

Dudić iz Radničkog je realno sagledao meč, ali žali zbog propuštene šanse da se makar dođe do penal-serije.

"Utakmica protiv Čukaričkog je ostavila traga. Danas smo bili prisiljeni da stavljamo i povređene igrače i to nam se nažalost obilo o glavu. Moji igrači su heroji, većina su bili roviti i mislim da smo možda mogli da budemo nagrađeni makar tim izvođenjem penala... Ali, moram da kažem da je Vojvodina danas zaslužila po igri da prođe. Bila je bolji protivnik, pogotovo u prvom poluvremenu, kada je diktirala tempo. Negde od 60. minuta se utakmica smirila i nekako je zbog toga bilo realno, zbog svega ovog što radimo ove sezone, da rešavaju penali. Međutim, fudbal je surov i nije nam se dalo. Ponavljam, zbog svega što radimo smo zaslužili penal-seriju, a Vojvodina je danas bila bolja i zasluženo je slavila. Sustiglo nas je mnogo stvari, nemamo dovoljan broj igrača, hvala publici, nastavićemo da se borimo i verujem da ćemo na kraju izboriti Evropu", rekao je Dudić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke