Danski novinar za Sportske o “njihovom Vlahoviću” i Srbiji: “SMS je trebalo da bude svetska klasa!”

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 23.06.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

"Nismo razumeli selektora, Danska favorit protiv Srbije", tvrdi Jakob Kuvang.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Iz Augzburga: Ivan Cvetković

Novinar renomiranog danskog sportskog lista Tipsbladet Jakob Kuvang nalazi se u Nemačkoj gde sa lica mesta izveštava o nastupu nacionalnog tima Danske na Evropskom prvenstvu.

U kratkim trenucima predaha, Jakob je izdvojio svoje vreme kako bi u razgovoru za Sportske govorio o predstojećem, odlučujućem meču trećeg kola grupne faze EP između Srbije i Danske.

Kako javnost u Danskoj ocenjuje dosadašnji nastup čete selektora Kaspera Hjulmanda na Evropskom prvenstvu posle dva remija protiv Slovenije i Engleske?

“Posle remija sa Slovenijom, raspoloženje u Danskoj nije bilo dobro. Prvo poluvreme smo odigrali sjajno, ali u drugom smo podbacili. Ljudi nisu razumeli zbog čega je selektor Hjulmand čekao toliko dugo na izmene jer je Slovenija imala svojih šansi i pre postignutog pogotka.

Mundijal 2022. bio je veliko razočaranje za Dansku koja nije na istom nivou kao pre Katara tokom Evropskog prvenstva 2021. Ipak, prijateljske utakmice protiv Švedske i Norveške ulile su određenu dozu optimizma koje je bilo pomalo uzdrmano posle Slovenije, ali se vratilo posle Engleske koju je Danska trebalo da dobije. Navijači su bili ponosni na igru protiv Engleza i sa velikim očekivanjima idu u susret Srbiji”, smatra Jakob Kuvang.

Ko je od danskih fudbalera prikazao dobru igru, a ko je podbacio u prve dve utakmice?

“Andreas Kristensen je sve vreme bio fantastičan u defanzivi tokom obe utakmice. Hjulmand ga je nazvao jednim od najboljih defanzivaca na svetu. Ne sećam se da sam video bilo kakvu njegovu grešku do sada! Iako je odigrao samo osam utakmica za reprezentaciju, mnogo očekujemo i od Mortena Hjulmanda koji je postigao gol protiv Engleske. Pjer-Emil Hejbjerg je takođe odigrao fantastičan meč protiv Engleske, bio je superioran u odnosu na Belingema, Aleksander-Arnolda i Rajsa. Značajan faktor je i Kristijan Eriksen, strelac gola protiv Slovenije koji u reprezentaciji igra ofanzivnije nego u Mančester junajtedu.

Sa druge strane, Rasmus Hejlund ima problema. Od njega se očekuje mnogo, ali ne blista, promašio je zicer protiv Slovenije i to mu je bio jedini šut na turniru. Nije postigao gol u poslednjih šest nastupa za Dansku”, istakao je novinar najstarijeg sportskog lista u Skandivaniji, što umnogome podseća na trenutnu formu Dušana Vlahovića u Nemačkoj.

Mišljenje o timu Srbije?

“Srbiju nisam gledao mnogo u prve dve utakmice, ali poštovanje od strane reprezentacije Danske je ogromno. Srbija je namučila Englesku što je za poštovanje, znamo da su ofanzivni fudbaleri fantastični. Aleksandar Mitrović je dokazani strelac i ne smemo mu dati prostora u kaznenom prostoru. Isto važi i za Dušana Vlahovića. Luka Jović je pogodio protiv Slovenije i može stvoriti opasnosti. Uvek sam mislio da će Sergej Milinković Savić postati fudbaler svetske klase! Ako počne utakmicu, biće zanimljivo videti ga protiv Mortena Hjulmanda i Pjer-Emila Hejbjerga”, rekao je novinar Tipsbladeta u razgovoru za Sportske.

Kakvu utakmicu Jakob Kuvang očekuje?

“Mislim da će biti veoma teška utakmica, niko ne sme da izgubi, pa očekujem čvrste duele. Danska će verovatno pokušati da preuzme inicijativu, ali isto očekujem i od Srbije koja ima tehnički potkovane fudbalere. Ipak, vidim Dansku kao favorita”.

Tim Danske protiv “orlova”?

“Ne očekujem mnogo promena u timu Danske koja će započeti sa trojicom pozadi - Andersen, Kristensen i Vestergard. Bili su fantastični protiv Engleske. Ving-bekovi su pod znakom pitanju, konkretno leva strana gde je Kristijansen igrao loše protiv Engleske i mislim da će ga Mele zameniti. Bah će delovati po desnom boku, dok na sredini neće biti promena, igraće Hjulmand, Hejbjerg i Eriksen. Mislim da će selektor Hjulmand igrati sa dvojicom napadača jer smatram da neće izostaviti Hejlunda u najvažnijoj utakmici još od Mundijala”, zaključio je Jakob Kuvang, novinar Tipsbladeta u razgovoru za Sportske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke