Kragujevčani, za sada, bez evro licence! Na "Čika Dači" optimisti!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 23.04.2024.
13:15
Izvor: Sportske.net

Radnički nije dobio licencu za evropsko takmičenje još uvek, za razliku od svih ostalih klubova u plej-ofu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U organizaciji UEFA sprovedeno je licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije od strane prvostepenog organa, a na sednici održanoj 19. aprila tema su bili klubovi koji su se prijavili za licencu UEFA za takmičenja pod okriljem te organizacije. 

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume, sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne i finansijske i na osnovu tih dokaza prvostepeni organ je doneo odluku da se licenca izda Crvenoj zvezdi, TSC-u, Čukaričkom, Vojvodini, Voždovcu, Mladosti i Napretku i oni su ispunili svih pet kriterijuma Pravilnika o licenciranju. 

Svi ovi klubovi imaju pravo nastupa i u Super ligi Srbije za sezonu 2024-25, pored UEFA takmičenja. 

Šta je sa Radničkim iz Kragujevca?

Oni su dobili, za sada, samo licencu za učešće u Super ligi Srbije u sezoni 2024-25, a tu licencu za sada imaju i Javor, IMT, Železničar, Radnik, OFK Beograd, Smederevo i Jedinstvo iz Uba. 

Ostali klubovi nisu uspeli da dokažu da su ispunili kriterijume i u žalbenom postupku mogu da dokažu suprotno. 

Na "Čika Dači", kako nam je potvrđeno, i dalje nisu dobili dokumentaciju šta je potrebno ispraviti, ali su optimisti po pitanju evro licence i da uz dopunjenu dokumentaciju neće biti problema u žalbenom postupku jer su već dobili licencu za Super ligu Srbije. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke