Najavljeno - učinjeno! Radnički predstavio novog golmana i zahvalio se levom beku

Autor: Darko Mitrović
petak 02.08.2024.
22:05
Izvor: Sportske.net

Kragujevčani ozvaničili saradnju sa iskusnim golmanom.

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923
Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Povezane vesti

Ono što je bilo jasno i pre evropskog revanš meča protiv Mornara u Podgorici, danas je i ozvaničeno na ''Čika Dači''.

Kragujevački Radnički je predstavio svog novog golmana, 33-godišnjeg Marka Miloševića, koji je prošle sezone bio član šampiona BiH, banjalučkog Borca.

Pisali smo prethodnih dana da je on putovao u Podgoricu sa ekipom Radničkog kao podrška mladom Luki Lijeskiću, a sada će zajedno sa njim konkurisati za mesto među stativama, pošto je potpisao jednogodišnji ugovor sa kragujevačkim klubom.

Tako je Radnički promenio obojicu golmana iz prošle sezone, pošto je Stojan Leković otišao u Al Džaziru, a Miloš Mladenović na pozajmicu u Dubočicu.

Marko Milošević je svoju karijeru počeo u Zemunu, zatim je branio za Smederevo, Sinđelić, Pazovu, Grafičar, Voždovac i kruševački Napredak. Početkom 2020. godine započeo je i inostranu karijeru, pošto je otišao u Kazahstan, gde je dve godine čuvao mrežu Kaspija, a u sezoni 2021/22 je bio član Astane sa kojom je osvojio titulu.

Iz Kazahstana se preselio u mađarski Debrecin, a odatle u banjalučki Borac sa kojim je osvojio Premijer ligu BiH.

''Dugo sam bio u kontaktu sa trenerom Feđom Dudićem i sportskim direktorom Slavkom Perovićem. 

Pratio sam Radnički prošle sezone, čestitao im na dobrim rezultatima i eto nekako su se složile kockice da ja budem slobodan u ovom trenutku, a da je Radničkom potrebna opcija više na poziciji golmana. 

Očekujem da ekipa u najmanju ruku ponovi dobru igru i rezultate iz prethodne sezone, a ću se potruditi da svojim radom, trudom i zalaganjem pomognem ekipi da dalje napreduje'', izjavio je Milošević na današnjoj promociji u Radničkom.


Takođe, Kragujevčani su danas zvanično potvrdili i rastanak sa levim bekom Ljubišom Peceljem koji će karijeru nastaviti u Andožanu iz Uzbekistana.

''Posle dve i po godine i preko 60 nastupa u dresu našeg kluba, iskusni levi bek Ljubiša Pecelj nastavlja karijeru u inostranstvu.

Njegov novi klub biće Andožan iz Uzbekistana, a mi mu se ovom prilikom zahvaljujemo na više nego korektnoj saradnji i nemerljivom doprinosu koji je dao našem klubu u prethodne dve i po sezone.

Pecko, hvala na svemu i puno sreće u novom klubu želi ti tvoj FK Radnički 1923'', piše na Instagram stranici kragujevačkog Radničkog.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke