POLUVREME - Čarobnjak Natho može i bez gledanja, Zubairu "X" faktor

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 15.09.2024.
19:46
Izvor: Sportske.net

Tri gola posle prvih 45 minuta.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana vode u Zaječaru protiv OFK Beograda rezultatom 1:2 u okviru 8. kola Super lige Srbije.

U izostanku "devetke" u vidu Đorđa Jovanovića, Partizan je do vodećeg gola došao preko Aleksandra Filipovića koji je odlično reagovao na asistenciju Ibrahima Zubairua sa desne strane. Lepo je napao prostor i loptu, te iskoristio lošu procenu golmana Balše Popovića.

Ali brzo je OFK Beograd odgovorio, a sve pošto je Mario Jurčević pomalo potcenio Samuela Ovusua čija je brzina napravila razliku, uz preciznu "kiflu" za poravnanje. Ništa nije mogao Aleksandar Jovanović na golu Partizana.

Partizan je tokom prvog poluvremena imao dve odlične situacije preko Alda Kalulua, ali Francuz je oba puta imao lošu završnicu. Da li bi golgeter to realizovao ostaje pitanje koje će visiti u vazduhu.

No, to nije Kaluluova primarna uloga, ali s njim je bila mogućnost da OFK drži svoju defanzivnu liniju visoko, što je nekada moglo da se iskoristi kao prednost u korist Partizana.

I desilo se. U 40. minutu je Bibars Natho loptu sa centra, leđima okrenut ka golu rivala, desnicom poslao u prostor za brzonogog Ibrahima Zubairua. Bila bi šteta da je ovaj propustio da postigne gol i uskrati Izraelca za magičnu asistenciju koja će sada ostati zapisana u zapisniku utakmice. Briljantno. 

Mogao je OFK tri minuta kasnije ponovo da izjednači nakon centaršuta Ovusua, ali je Jovanović sprečio takav scenario.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke