Sezona za zaborav, ali Vošu čeka paklen posao - 12 puta vredniji tim!

Autor: Milovan Longinov
sreda 19.06.2024.
15:10
Izvor: Sportske.net

Kakav rival čeka Vojvodinu?

EPA-EFE/Olaf Kraak
EPA-EFE/Olaf Kraak

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine dobili su najtežeg mogućeg rivala na startu evropskih kvalifikacija - višestrukog prvaka Holandije i Evrope - Ajaks. 

Svi znamo koliko je bogata istorija kluba sa "Amsterdam arene", a Ajaks je postavio brojne rekorde u svojoj zemlji, među kojima je rekordnih 36 titula i još 20 trofeja u nacionalnom kupu. Osim toga, Ajaks je čak četiri puta bio prvak Evrope - i to čak tri puta uzastopno 1971, 1972. i 1973. godine, a poslednji put 1995. 

Ipak, Ajaks iza sebe ima jednu od najlošijih sezona u modernoj eri. Svi znamo šta je tome prethodilo, odlazak Dušana Tadića, pre toga Marka Overmarsa, dok se šampionska ekipa potpuno "raspala" kada je Erik ten Hag otišao u Mančester junajted leta 2022. 

Ali, Ajaks je sada na novom početku. Klub je doveo talentovanog 35-godišnjeg trenera Frančeska Fariolija, koji je napravio čudo u prošloj sezoni sa Nicom. 

Što se trenutne ekipe tiče, svakako je prva zvezda napadač Brajan Brobi, koji je u protekloj sezoni postigao 22 gola i dodao 12 asistencija na 43 utakmice. Takođe, tu je i nekadašnji kapiten Liverpula, Džordan HEnderson, koji je stigao zimus posle kratke epizode u Saudijskoj Arabiji. 

Trenutni tim Ajaksa procenjen je na "Transfermarktu" čak 242,55 miliona evra, što je tačno 12 puta više nego što vredi tim Vojvodine - 20 miliona. 

Prema poslednjim informacijama, prvo veliko pojačanje Ajaksa trebalo bi da bude napadač Vaut Veghorst, koji je trenutno sa reprezentacijom Holandije na Evropskom prvenstvu. 

Podsetimo, Vojvodina će u prvom meču gostovati na "Amsterdam areni" 25. jula, za nešto više od mesec dana, a nema dileme da ekipu Božidara Bandovića čeka paklen posao, ali i ovo će biti dvomeč iz kog "stara dama" može samo da profitira, u svakom smislu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke