"Tadić nije trebalo da ode iz reprezentacije"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.09.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Tako smatra poznati fudbalski analitičar.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Miroslav Vjetrović, naš poznati fudbalski analitičar i nekadašnji fudbaler, govorio je o reprezentaciji Srbije na televiziji K1 i istakao je da je naš najveći gubitak odlazak Dušana Tadića. 

"Mislim da Tadić nije trebalo da ode iz reprezentacije. Svi ovi igrači su nam potrebni, jer nemamo mnogo boljih. Kosta Nedeljković je pokazao izvanredne sposobnosti. Ako nastavi ovako, on će da bude budućnost našeg fudbala", rekao je Miroslav Vjetrović za K1. 

Smatra da nema svađa među igračima i da je to najbitnije za naš nacionalni tim. 

"SP i EP su se završili, nismo imali svađe među igračima, što je ranije bilo uobičajeno kod nas. To je sjajno i veoma mi se dopada. Atmosfera je sačuvana, što je odlično. Bilo je nesuglasica sa selektorom, a Tadićeva izjava da je najbolji nije bila dobra za kolektiv. Međutim, reagovali su dobro na tu izjavu, a Dušan je potom objasnio da je bila pogrešno protumačena", rekao je Vjetrović. 

On ističe i da je javnost donela atmosferu koja nije baš prijatna. 

"Javnost im više smeta nego što im pomaže. Selektor mora da ih motiviše i pokaže da ima znanje i kvalitet. Dragan Stojković je bio veliko ime u našem fudbalu i trebalo bi da im bude motivacija. Čini mi se da je to delimično izgubljeno. Ne znam šta bi selektor mogao da uradi da vrati motivaciju i želju kod igrača. Klubovi takođe vrše pritisak na igrače da paze na svoju igru u reprezentaciji. Ako nemate motivaciju za svoju zemlju, možda ne biste trebali ni da igrate za reprezentaciju", rekao je Vjetrović. 

Naredni meč naša reprezentacija igra protiv Švajcarske u Leskovcu. 

"Dolazimo u fazu kada igramo protiv ozbiljnih reprezentacija. Biće to veliki test i vrlo zahtevan za nas, ali se nadam da se ne bojimo igranja sa Švajcarcima kod kuće. Verujem da imamo dovoljno razloga i prilika da pobedimo", rekao je Vjetrović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak