Trenuci magije Đurđevića i Mijatovića, Srbija se sa tri boda vraća iz Azerbejdžana!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.09.2024.
18:51
Izvor: Sportske.net

Izabranici Ljubinka Drulovića slavili na gostovanju Azerbejdžanu.

FSS
FSS

Povezane vesti

Pobeda reprezentacije Srbije u 9. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine na gostovanju Azerbejdžanu, bilo je 0:2. 

Srbija je ovom pobedom na pragu treće pozicije u grupi, ali je jasno da ne možemo do plasmana na EURO U21 jer su Ukrajinci i Englezi predaleko. 

Posle početnog opipavanja snaga, Azerbejdžan je propustio dve poluprilike, da bi naši prvi put pripretili posle desetak minuta. 

Jovan Milošević je imao solidnu šansu nakon što je oduzeo loptu defanzivcima Azerbejdžana, ali nije uspeo da uposli Veličkovića.

I onda fantastičan detalj iz 25. minuta utakmice, Vukašin Đurđević je dočekao odbitak sa oko 25 metara od gola, opalio po lopti i pogodio gornji levi ugao gola Azerbejdžana.

U 40. minutu Jovan Mijatović je imao svoju pravu malu majstoriju pred golom protivnika, prevario je defanzivca koji je otišao po novine, Mijatović je potom samo poslao loptu pored golmana domaćih za 2:0. 

Velike pohvale i za Miličića koji je prethodno dodao Mijatoviću loptu. 

Već posle 17 sekundi drugog poluvremena Konstantinov je skrivio penal nad Rzajevim, ali je Kaličanin fantastično reagovao i odbranio penal!

Ahundzade je šutirao penal. 

Naš protivnik je imao novu priliku u 56. minutu kada je Abasov šutirao iskosa sa desne strane, ali je ponovo Kaličanin dobro reagovao i odbranio ovaj udarac. 

Kaličanin je imao sjajnu odbranu i u 79. minutu posle udarca Abdulajeva, pa slobodno možemo reći da je jedan od boljih na meču danas. 

Uglavnom, Srbija 15. oktobra protiv Ukrajine završava ove kvalifikacije...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke