Piksi neraspoložen pred novinarima, nije zbog Tadića! Odbrusio i Slovencu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.06.2024.
16:00
Izvor: Sportske.net

Otkrio je i razlog.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Dan uoči sutrašnje utakmice sa Slovenijom (četvrtak, 15 časova) u drugom kolu Evropskog prvenstva, selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi je izašao pred novinare na pres konferenciji.

Prvo novinarsko pitanje za njega je bilo ko će izvesti penal za naš tim, ukoliko bude dosuđen.

''Što se mene tiče, nek šutne bilo ko, samo neka ga da, nebitno je ko će da šutira, ali najvažnije je da pošalješ loptu u mrežu''.

Na pitanje našeg reportera koliko će biti promena u startnoj postavi u odnosu na meč sa Engleskom, Stojković je kratko odgovorio.

''Biće dve promene u odnosu na utakmicu protiv Engleske''.

Situacija oko Tadića posle jučerašnjeg saopštenja FSS?

''Ništa specijalno. To je možda vama interesantno za medije. Rekao je šta je rekao, izvinio se svima i idemo dalje. Sada je najvažmnija Slovenija, utakmica koja je predv nama. Ne znam šta bih dodao''.

Hoće li Tadić biti u startnoj postavi?

''Možete ga očekivati''.

Slovenci najavljuju da neće srljati u sutrašnjem meču.

''Oni i da hoće da srljaju, ne mogu. Igraju kako igraju, u formaciji 4-4-2, Šeško i Šporar su igrači koji prave razliku, te duge lopte mogu da budu neprijatne. Treba da budemo dovoljno pametni da ne dozvolimo da se jurimo sa njima po 30-40 metara u prostoru. Izuzetno su organizovana ekipa i mora da se obrati pažnja na neke stvari, o čemu smo već razgovarali, a i večeras ćemo imati dodatnu video-analizu''.

Slovenački novinar ga je pitao da li je optimista.

''Pa, što ne bih bio? Mi sutra izlazimo na teren da vas dobijemo. Sviđalo se to vama ili ne. Verujem u naš tim i na fudbal i učinićemo sve da pobedimo. NEćemo ući sa razmišljanjem o nekom drugom rezultatu. Biće prava fudbalska atmosfera, biće mnogo Srba, Slovenaca, nadam se da će posle otići zajedno na neko pivo, pa ko pobedi, nek plati. Naš cilj je da pobedimo''.

Bilo je već primetno da selektor nije raspoložen, pa je sledeće pitanje bilo - zašto nema osmeha na njegovom licu.

''Ma, stalno mi traže da skeniram ovo (akreditaciju), kako uđeš na rampu kažu 'scan'. Pa dokle više. Kao da ulazimo u NASA-u. Ali, dobro, moramo da poštujemo pravila''.

U tom trenutku je u pres salu ušao Aleksandar Mitrović, koji je zakasnio...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke