POLUVREME - Melje Nagelsmanova mašinerija!

Autor: Nemanja Janošev
petak 14.06.2024.
21:51
Izvor: Sportske.net

Savršenstvo!

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Nemačke vode na poluvremenu duela protiv Škotske u Minhenu rezultatom 3:0 na otvaranju Evropskog prvenstva.

Nacija koja organizuje kontinentalno takmičenje je s razlogom optimistična povodom rezultata njihovih pulena jer tim koji ima Julijan Nagelsman izgleda poprilično našpanovano nakon prvih 45 minuta duela sa Škotskom.

Potpuna dominacija, kontrola lopte, svih dešavanja i najvažnije - rezultata. Škoti ništa nisu pokazali, jednom su prišli do šesnaseterca gola Manuela Nojera, ali zato Nemci...

Svega 10 minuta bilo im je potrebno da načnu rivala, a za to su zaslužni starosedeoci Toni Kros i Jozua Kimih. Vizija koju imaju je nestvarna, posebno je to izraženo kod Tonija, a Kimih je uradio ono što radi najbolje - utrčao, video slobodnog Virca ivici šesnaesterca, a mlada nada "pancera" pokazala zbog čega se od njega mnogo očekuje na turniru.

Na 2:0 je u 19. minutu povisio Džamal Musijala, a sve posle briljantnog pasa Ilkaja Gundoana u prostor za Kaja Haverca koji je nesebično odložio loptu napadaču Bajerna.

Da stvar bude gora po Škote, sviran je penal u završnici prvog poluvremena kada je Porteus sa dve noge pokosio Gundoana pred golom zbog čega je isključen. Kaj Haverc rutinski pogađa, gol i asistencija za poluvreme. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke