Šurbatović: "Spremni smo da odustanemo od EP, ako Hrvati i Albanci ne budu kažnjeni"

Autor: Mladen Heleta
sreda 19.06.2024.
23:13
Izvor: Sportske.net

FSS zahteva drakonske kazne.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Povezane vesti

Danas su se tokom utakmice između Hrvatske i Albanije (2:2) u Hamburgu na Evropskom prvenstvu sa tribina čuli skandalozni povici od strane navijača obe reprezentacije.

Stigle su brojne uvrede na račun srpskog naroda, a u jednom momentu je skoro ceo stadion vikao "ubij Srbina".

Tim povodom se večeras u emisiji na RTS-u koja prati ovaj Euro obratio generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović, koji je istakao da će FSS od UEFA tražiti drakonske kazne za Hrvate i Albance, a ako ih ne bude, Srbija je spremna na radikalne poteze.

"Tražimo hitnu i drakonsku kaznu za FS Hrvatske i Albanije, po cenu da ne nastavimo učešće na Euru. Ovo je skandalozno. Želimo i da se zahvalimo UEFA zbog reakcije na ponašanje tzv. novinara sa Kosova i Metohije na utakmici sa Engleskom. Uputićemo protesno pismo, ovo nema veze sa sportom, ne želimo da politizujemo ovaj šampionat", kazao je Šurbatović.

UEFA je danas kaznila Fudbalski savez Srbije zbog ponašanja srpskih navijača na utakmici protiv Engleske u Gelzenkirhenu, u prvom kolu grupe C šampionata Evrope.

"Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog jednog pojedinca zbog rasističkog vređanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apelujem da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda", objasino je Šurbatović, koji se još jednim osvrnuo na današnji incident u Hamburgu:

"Nije zapamćeno u istoriji fudbala. Takvim stvarima nije mesto u fudbalu. Ne želimo da učestvujemo na Evropskom prvenstvu ako se takve stvari dešavaju. Sigurni smo, pošto smo u stalnoj komunikaciji sa UEFA, da će kazne biti rigorozne."

Danas je zbog ispada navijača na meču protiv Italije kažnjen i FS Albanije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko
Thursday, 20.06.2024
08:23

Mi cemo svakako napustiti sampionat posle meca sa Danskom. :)

avatar
Padobranac63
Thursday, 20.06.2024
07:22

snobe nije ti ovo skupstina i politika

avatar
Nemanjici
Thursday, 20.06.2024
07:20

Zar ovaj nije bio nesto u poljoprivredi?