Znamo ko nas čeka u osmini - Englezi dobiju, mi odigramo 2:2 i sutra od 21.00 navijamo isto kao večeras!

Autor: Milovan Longinov
utorak 25.06.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Sve što treba da znate o večerašnjoj utakmici sa Danskom.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Utakmica Srbija - Danska na programu je večeras u 21.00, a u nastavku pročitajte sve što je potrebno da znate o poslednjem meču grupne faze za naše "orlove".

Najpre, kao što smo otkrili i odmah posle remija Hrvatske i Italije, važan podsetnik da Srbija sigurno ide dalje kao drugoplasirana u grupi ako pobedi Dance, ali i da može da prođe i remijem. Za to je potrebno da Englezi pobede Slovence sa dva gola razlike ili da ukoliko pobede samo 1:0, 2:1, 3:2, Srbi i Danci remiziraju sa najviše po dva data gola - 2:2, 3:3...

Ipak, to nisu jedini preduslovi da Srbija ode dalje sa dva boda u grupi. Potrebno je da se u sredu od 21.00 poklope i rezultati na mečevima Portugal - Gruzija i Turska - Češka. Srbiji je neophodno da Turci pobede Čehe, kao i da Portugalci ostanu neporaženi, odnosno da osvoje makar bod, što je i više nego sigurno. 

Ukoliko se sve poklopi, Srbija će kao trećeplasirani tim ići na Nemačku. 

Prema procenama statističara, naša reprezentacija ima 26% šanse da završi na drugom mestu, 18% šanse da bude treća i 56% da završi na četvrtom mestu. Kada je reč o prolasku u osminu finala, Srbija ima 37% šanse da se plasira dalje. 

Takođe, sve o našem potencijalnom sastavu i promenama u timu čitajte OVDE, i evo onda i idealnog predloga za scenario koji nas bodom vodi kao trećeplasirani tim iz grupe:

Engleska - Slovenija 1:0

Danska - Srbija 2:2

Portugal - Gruzija 2:1/1:1

Turska - Češka 1:0, 2:1, 3:2, 3:1...

Sve u svemu, nije nemoguće da ćemo i sutra uveče navijati za Turke i Portugalce isto kao i večeras za naše momke.

Odbrojavamo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke