Četiri najveća utiska sa utakmice Zvezde i Benfike

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 19.09.2024.
21:14
Izvor: Sportske.net

Ozbiljan meč...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je večeras odigrala fantastično poluvreme protiv Benfike. 

Čini se da je ekipa Vladana Milojevića bila ne samo ravnopravan rival, nego čak i bolji od Benfike u drugih 45 minuta, dok za prvo možemo čak i reći da je bilo ravnopravno, ali da su dve greške domaćih rešile pitanje pobednika. 

Rade Krunić je kod prvog gola reagovao nonšalantno, kod drugog je izgubio bitnu loptu na sredini terena, a Glazer je bio taj koji je loše reagovao kod slobodnog udarca jer je primio gol u svoj ugao, ali nikako ne smemo zapostaviti i majstoriju protivničkog igrača Kokčua. 

Šta je utisak večeri?

Krunić

Rade Krunić je prvi utisak, njegove loše reakcije iz prvog poluvremena su presudile da Zvezda večeras izgubi. Kada ne bismo računali njegove dve greške, možemo slobodno reći da bi bio jedan od boljih igrača na terenu, ali očigledno je i da neuigranost sa ostatkom tima igra svoju ulogu u ovom porazu. 

Milojevićeva fantastična taktika u drugom poluvremenu

Pomeranje Mirka Ivanića napred je bio fantastičan potez Vladana Milojevića, i ne samo to, izmene su dale rezultata, Milson  je na kraju i postigao gol, Šerif je odradio veliki deo posla, verovatno i veći. 

Dodajmo i to da uprkos činjenici da je Zvezda napadala, Benfika nije imala toliko prostora da trči u kontre, što je definitivno Milojevićeva zasluga. 

Na osnovu svega, čini se da je Zvezda zaslužila makar remi. 

Zvezdi fali jača liga

Znali smo to vrlo dobro i pre ove utakmice, ali čini se da ne postoji bolji meč koji jasno govori o tome da Crvenoj zvezdi fale jače utakmice. 

Posebno mislimo na greške koje veliki klubovi kažnjavaju, čini se da je Zvezdi baš potrebna konstantnost igranja velikih mečeva kako bi napredovala. 

U ovom slučaju, nagledaćemo se ovakvih mečeva...

Benfika igrala perfektnu odbranu 80 minuta

Iako je Zvezda više napadala od svog protivnika, moramo priznati i da je gost igrao odlično, posebno u odbrani. 

"Oni su se sjajno branili, branili su odlično centaršuteve", rekao je Uroš Spajić, kapiten Crvene zvezde posle utakmice. 

Crvena zvezda jeste sabila Benfiku u kazneni prostor pred kraj, ali osim gola, čini se da nije bilo stopostotne šanse. 

Ne propustite