Glorija kup - Pobede Efesa i Albe, skromni učinci Smailagića i Trifunovića

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.09.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Alba je bila prilično ubedljiva.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Efesa upisali su novu pobedu na Glorija kupu u Antaliji, pošto su na kraju turnira bili bolji od litvanskog Žalgirisa i slavili rezultatom 75:64.

Tokom tri četvrtine se vodila ravnopravna borba, ali je tim Andree Trinkijerija posustao u poslednjih deset minuta, tokom kojih je upisao samo devet poena. Efes je to iskoristio i došao do dvocifrene prednosti i ubedljive pobede.

Tim iz Istanbula je osvojio turnir sa maksimalnim učinkom iz tri utakmice, a do najnovije pobede ga je predvodio Ilajdža Brajant sa 18 poena, 6 skokova i 5 asistencija, a Oturu ga je pratio sa 12 poena i 5 skokova.

U ekipi Žalgirisa najefikasniji su bili Fransisko i Brazdejkis sa po 10 poena, a doskorašnji košarkaš Partizana Alen Smailagić je meč završio sa 7 poena, uz jedan skok i dve asistencije za 15 minuta u igri.

Nešto ranije, na istom turniru je Alba ubedljivo savladala ekipu Tofaša sa 89:62, a najefikasniji u pobedničkoj ekipi je bio Gabrijele Proćida sa 13 poena.

Berk Demir je sa 11 poena predvodio ekipu Tofaša, a još jedan doskorašnji član Partizana, Uroš Trifunović, meč je završio bez poena za oko pet i po minuta u igri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke