I Uroš Stevanović u neverici: ''Ne znam koliko nam je još života ostalo...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.09.2024.
21:26
Izvor: Sportske.net

Prva reakcija posle neverovatnog preokreta i plasmana u Ligu šampiona.

Darko Mitrovic/Sportske.net
Darko Mitrovic/Sportske.net

Povezane vesti

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog su večeras na neverovatan način izborili plasman u Ligu šampiona, s obzirom da su protiv zagrebačke Mladosti uspeli da naprave ogroman preokret i od 3:8 stignu do konačnih 9:8, što je bilo prvo i jedino vođstvo Radničkog na ovoj utakmici, a gol odluke postigao je Nikola Jakšić.

Prva reakcija trenera Uroša Stevanovića usledila je odmah po završetku meča za TV Arena sport.

''Ne znam koliko nam je još života ostalo. Bio je preokret i protiv BVSC-a posle 6:9, protiv Vuljagmenija posle 1:4, a ovo večeras do poslednje četvrtine stvarno je Mladost bila daleko bolja. Nismo ni mi bili toliko loši, nego je Mladost igrala dobro. Možda ih je to neigranje Josipa Vrlića još više motivisalo. Skupili su se i stvarno im čestitan, odigrali su skoro perfektnu utakmicu.

Nisu izdržali fizički, uspeli smo da ih slomimo i čestitam mojim momcima. Ne znam odakle im snaga da treću utakmicu u tri dana izvuku na ovakav način.

Sigurno ćemo se spremiti u narednom perodu da ne jurimo ovako rezultat i da ćemo biti bolji''.

Koliko Radnički može u Ligi šampiona?

''Ne bih o tome još pričao, bili smo i mi i Mladost u problemu, jer smo imali oko pet-šest olimpijaca koji su imali malo vremena za odmor, što je nehumano i nerazumno. BVSC je ekipa koja je možda i najviše pokazala, ali ispala je. Kvalitet, srce ovih momaka odveli su nas u Ligu šampiona'', izjavio je Stevanović.

I trener Mladosti Damir Vincek je istakao da njegov tim nije izdržao ritam igre koji je Radnički nametnuo u poslednjoj četvrtini.

''Ostali smo bez rotacije, zbog jedne tehničke greške, morali smo da igramo bez centra Josipa Vrlića, to je igrač manje u rotaciji i morali smo da promenimo igru i dobro smo to radili dok smo imali snage.

Već sledeće nedelje počinje regionalna liga, igramo u Herceg Novom, svaki vikend su utakmice. Biće duga i naporna sezona, treba se dobro spremiti, pogotovo ovi igrači koji su igrali na Olimpijskim igrama'', zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke