Kako je Barsa predstavila Pantera i šta je on poručio njenim navijačima

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.06.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Ostvarili san.

X/FCBbasket
X/FCBbasket

Povezane vesti

Dojučerašnji kapiten Partizana Kevin Panter od danas je i zvanično novi član Barselone sa kojom je potpisao jednogodišnji ugovor.

U prvoj poruci navijačima Barse, Panter je iz Amerike poručio:

''Stvarno želim da budem u Barseloni, Veoma sam uzbuđen zbog sledeće sezone i nadam se da ću dati najbolje od sebe. Vidimo se uskoro i Forca Barsa!'', izjavio je Panter.

A kako ga je Barsa predstavila na klupskom sajtu, osim što je prenela ovu njegovu poruku?

''Kevin Panter je novi košarkaš Barse. Bek šuter američkog porekla, visok 1.93 metra i sa srpskim pasošem, potpisao je na jednu sezonu sa ekipom koju vodi Đoan Penjaroja.

Panter, stari san Barse, stiže na Palau sa mnogo ambicija nakon što je prošlog leta bio veoma blizu da postane igrač Barse. Dolazi iz beogradskog Partizana, tima za koji je igrao poslednje tri sezone. Sada će ovaj šuter sa mnogo poena u rukama biti jedna od glavnih ofanzivnih uzdanica tima Barselone u sezoni 2024/25'', piše na sajtu Barse.

''Panter, koji će 25. juna napuniti 31 godinu, je svestrana 'dvojka' koja može popuniti poziciju organizatora igre ako je potrebno. Takođe važi za jednog od najboljih strelaca u Evropi i ističe se po tome što se ne krije kada najviše dobije loptu. Kapiten Partizana, on je tamo bio pravi idol, a sada će doći vreme da to bude i na Palau Blaugrani.

Prošle sezone je u Evroligi na 28 odigranih utakmica postigao 15 poena, 2,6 asistencija, uz indeks 14,2. Ukupno u Evroligi ima prosek od 14,5 poena, 2 asistencije i indeks 12,6. To je blizu 40% uspešnosti u trojkama (39,3%).

Uprkos svojim godinama, Panter je proputovao pola sveta. Osim univerzitetskih dana na Univerzitetu u Tenesiju, ovaj igrač rođen u Bronksu u Njujorku, igrao je u pet zemalja pre nego što je stigao u Barselonu. Grčka, Belgija, Poljska, Italija i Srbija bile su mesta u kojima je razvijao svoju sportsku karijeru.

Profesionalnu karijeru započeo je u Grčkoj, u skromnom Lavrio BC, nakon što nije bio na draftu. U Grčkoj, sa samo 23 godine i u svom prvom iskustvu daleko od Sjedinjenih Država, imao je prilično svedočanstvenu ulogu. U stvari, nije završio sezonu u Grčkoj već je to učinio u Belgiji, u skromnom Antvert Džajantsu. Tamo je već počeo da pokazuje da ima sposobnost da rešava utakmice i završio je sezonu sa prosekom od 11,1 poen po utakmici.

U julu iste, 2017. godine, potpisao je ugovor sa poljskim timom Rosa Radom, gde je imao zanimljiv prosek od 19,8 poena po utakmici. To mu je donelo šansu da završi sezonu sa AEK-om iz Atine. U istorijskoj grčkoj ekipi stekao je ime i počeo da privlači pažnju važnih timova na Starom kontinentu. Sezonu 2018/19 igrao je u redovima Virtus Bolonje i imao prosek od 14,4 poena u 28 odigranih utakmica.

U sezoni 2019/20, Kevin Panter potpisao je za Olimpijakos. Njegovo prvo iskustvo u vrhunskom kontinentalnom takmičenju bilo je diskretno, odigrao je 11 utakmica sa grčkim timom i dobijao u proseku samo 6,8 poena po evropskoj utakmici.

Posle ovog prvog testa na najvišem nivou, Panter je potpisao za drugi beogradski tim, Crvenu zvezdu, gde se već istakao u 11 utakmica, ali sa prosekom od 15,9 poena po odigranoj utakmici. Ta sezona mu je očigledno donela prvi veliki ugovor u Evropi, potpisavši za Olimpiju iz Milana. Tamo je odigrao 29 utakmica i stigao do Fajnal-fora gde je izgubio od Šarasove Barse. Sa timom Milana imao je prosek poena veoma sličan kao i prethodne godine sa Crvenom zvezdom, 14,9 poena po utakmici.

U sezoni 2020/21, iako je znao da će KK Partizan učestvovati u Evrokupu, uključio se u projekat koji je vodio srpski trener Željko Obradović. 16,3 poena u proseku u 16 utakmica evropskih takmičenja. U naredne dve sezone 1,93 metra visoki američki šuter odigrao je ukupno 65 utakmica Evrolige, sa prosekom od 15,6 poena'', navodi se na zvaničnom Barsinom sajtu.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke