Mijatović hvalio poteze Zvezde i Partizana: "Impresioniran sam, Tajrik i Daum će biti dobri"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 12.09.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Srpski timovi iz prizme Tomislava Mijatovića.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Anadolu Efesa Tomislav Mijatović pohvalio je način rada Crvene zvezde i Partizana.

Nema sumnje da je rast dva srpska kluba veći iz godine u godinu, još kada bi Evroliga to znala više da ceni, pa da se između svake od sezona ne strepi o njihovom učešću u elitnom takmičenju...

Tomislav Mijatović se ne libi da to prizna, a u razgovoru za "Basketball Sphere" pričao je i o akvizicijama dva kluba koja će u svojim redovima ove sezone imati Tajrika Džounsa i Majka Dauma, momke koji su upravo iz Efesa krenuli put Beograda.

"U svim intervjuima govorim kako sam impresioniran napretkom i prisutnošću Partizana i Crvene zvezde na evroligaškom nebu. Kako budžetno, tako i organizacijski. Svake godine su pri samom vrhu. Više ne možete da gledate da postoji neki top budžet, pa sredina Evrolige… Ne, svi su odlično organizovani, imaju podršku navijača i kompanija i čitava struktura je na nivou na kojem je trebalo da bude. Svaka čast i jednoj i drugoj ekipi, to je sve sjajno za košarku i Evroligu i treba da bude pokazatelj i drugim klubovima. To je pravi put. I Tajrik i Majk su bili kod nas godinu dana i obojica zaslužuju da budu evroligaški igrači. Biće dobri u novoj sredini. Dali su nam dosta toga svojim igrama i obojica su karakterno i igrački zaslužili tu da budu", rekao je Mijatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke