Nova istanbulska drama - Larkin promašio majstoricu, Hejs doneo titulu Feneru!

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.06.2024.
21:46
Izvor: Sportske.net

Malo je nedostajalo da Fener ponovo prokocka pobedu, kao u prethodnom meču.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea novi su šampioni Turske, po 11. put u klupskoj istoriji. Oni su večeras u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa pred svojim navijačima savladali najvećeg rivala Efes sa 80:72, a meč je rešen tek u produžetku. U regularnom toku bilo je 64:64.

Fener je tako sa 3:1 u pobedama dobio ovu seriju i preuzeo šampionski tron u Turskoj, posle jednogodišnje vladavine Efesa.

Ekipa Fenerbahčea nije mogla da poželi bolji početak ovog meča. Domaći su u uvodnim minutima poveli sa 11:0, zatim održavali vođstvo, a početkom druge četvrtine ga i udvostručili - 32:12!

Delovalo je u tim trenucima da će Fener rutinski dobiti ovaj meč, ali je ubrzo sve počelo da se menja. Naime, posle tih 32:12 za domaće, Efes pravi svoju seriju 14:0 i smanjuje na 32:26, a do poluvremena je već bilo samo tri poena razlike za Fener.

Drugo poluvreme obeležila je ravnopravna borba, bez nekih većih rezultatskih serija, s jedna ili druge strane. Fenerbahče je trojkama Kalatesa i Pjera uspeo da se odvoji na ''plus šest'' sredinom poslednjeg kvartala, ali je Efes brzo reagovao i vratio rezultatski egal.

Na ukasku u poslednji minut meča rezultat je bio izjednačen, 64:64. Brajant ne uspeva da realizuje naredni napad Efesa, ali na drugoj strani Kalates promašuje zicer!

Efesu je ostalo 20 sekundi za poslednji napad, Larkin je mogao sve da reši, imao je otvoren šut za tri poena, ali nije bio precizan, pa se ušlo u produžetke.

Dodatnih pet minuta počelo je trojkom Hejs-Dejvisa, za novo vođstvo Fenerbahčea - 67:64. Ubrzo je usledila još jedna, a Brajant je polaganjem vratio nadu Efesu.

Međutim, razigrao se Hejs, odbrana Efesa nije imala rešenja za njega i postalo je jasno da ovoga puta Efes nema ni snage, ni vremena za novi odgovor.

Biberović je sa 18 poena bio najefikasniji u Fenerbahčeu večeras, Hejs je upisao 16, Vilbekin 12, a Pjer 10 poena.

U Efesu najbolji Ilajdža Brajant sa 20 poena, 6 skokova i 4 asistencije, a Buboa i Larkin su ga pratili sa po 11 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke