Suze, ponos, ovacije u Zagrebu - Dražen barem na tren među svojima

Autor: Sportske Net
četvrtak 05.09.2024.
22:32
Izvor: Sportske.net

Pobedio je tim Dražen, ali utakmica je bila najmanje važna večeras.

@FantomBeograda/X
@FantomBeograda/X

Povezane vesti

U zagrebačkoj ''Areni'' odigrana je memorijalna utakmica posvećena legendarnom Draženu Petroviću, povodom 60. godišnjice njegovog rođenja. Igrali su tim Dražen koji je pobedio tim Hrvatske 110:107. 

Tim Hrvatska su činili aktuelni reprezentativci ove zemlje, a tim Dražen, u kom su bili neki od najboljih igrača iz Evrope.

Mnogo velikih ljudi i sportista odazvalo se pozivu, a bilo je i suza. 

Tim hrvatske je vodio aktuelni selector Sesar, a činili su ga Flipović, Junaković, Radovčić, Jordano, M. Drežnjak, Krušlin, Hezonja, D. Drežnjak, Nakić, Ljubičić, Prkačin, Branković

Tim Dražen je sa klupe predvodio dvojac Željko Obradović – Neven Spahija, a na terenu su bili: Huertas, Larkin, Dimitrijević, Musa, Obst, Marinković, Blažić, Šengelija, Pjer, Tavares, Lesor, Marjanović.

Utakmica je mnogo puta prekidana. U pauzama su o Draženu govorili Vlade Divac, Predrag Danilović Žarko Paspalj, Svetislav Pešić...

A onda su između treće i četvrte deonice na teren su  izlazili igrači iz generacije sa kojom je Petrović 1992. u Barseloni osvojio olimpijsko zlato. Izašli su Rađa, Kukoč, Perasović, Vranković i drugi, a onda je prozvan broj četiri. Usledila je tišina, a onda se na hologramu pojavio Draženov lik, koji se obratio prisutnima.

Usledila je pesma "Kako je dobro videti te opet", koja je mnoge rasplakala. Po završetku pesme, publika je nastavila da peva.

Na kraju je njegov brat Aco Petrović poručio: "Ovaj put je kratak. Život leti, kapetane".


 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke