Barsa počela da ''naplaćuje dugove'' Đironi, neverovatni Jamal nastavio seriju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.09.2024.
18:15
Izvor: Sportske.net

Za razliku od prošle sezone, katalonski derbi je pripao Barsi.

EPA-EFE/DAVID BORRAT
EPA-EFE/DAVID BORRAT

Povezane vesti

Barselona nastavlja gde je stala pre dve nedelje. Peto kolo i peta pobeda od početa sezone u La Ligi, ovoga puta na gostovanju u Đironi, u katalonskom derbiju.

Đirona je prošle sezone u dva meča upisala dve pobede nad Barselonom i ukupno osam puta joj zatresla mrežu (oba puta je bilo 4:2 za Đironu), ali Barsa je danas kao gost počela da naplaćuje te dugove i slavila sa ubedljivih 1:4!

Meč je obeležio 17-godišnji Lamin Jamal sa dva postignuta gola, pa novi superstar svetskog fudbala posle pet odigranih kola ima tri pogotka i četiri asistencije.

Jamal je u 30. minutu doneo prednost Barsi, kada je uspeo da ''iščačka'' loptu iz nogu neopreznog Lopeza, a onda u situaciji jedan na jedan rutinski savlada golmana Gacanigu - 0:1.

Samo sedam minuta kasnije fenomenalni Jamal je udvostručio prednost gostiju. Pogotku je prethodio slobodan udarac za Barsu sa leve strane, usledio je centaršut u kazneni prostor, domaći su kratko odbili loptu, ali samo do Jamala koji sa ivice kaznenog prostora pogađa donji desni ugao protivničkog gola - 0:2!

Sam finiš prvog poluvremena obeležila je sporna situacija u kaznenom prostoru Barselone, kada je najpre dosuđen, a posle VAR provere poništen jedanaesterac za ekipu Đirone. Naime, Martineza je lopta pogodila u ruku koja je bila odručena, ali je Barsin defanzivac bio leđima okrenut lopti i nije mogao da je vidi.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Dani Olmo je rešio pitanje pobednika. Žil Kunde je sa centra igrališta poslao dugu loptu za Danija Olma koji je izbegao ofsajd, ušao u kazneni prostor i iskosa sa desne strane pogodio mrežu za velikih 0:3!

Olmo je zbog povrede morao da izađe iz igre petnaestak minuta kansije, a mreža Đirone zatresla se i četvrti put u 64. minutu kada je Kasado majstorski kroz sredinu poslao loptu za Pedrija u kazneni prostor, a ovaj je obišao golmana i rutinski zavrio akciju za 0:4!

Očekivano, Barsa je spustila ritam igre, a Đirona je to iskoristila da u 80. minutu ublaži poraz. Najpre je Portu dobio loptu u kaznenom prostoru Barselone, golman Ter Štegen je istrčao u prazno, a Portu to koristi da sa desne strane asistira Stuaniju koji pogađa nebranjenu mrežu - 1:4.

Ono što je više pokvarilo utisak o današnjoj partiji Barselone jeste opravdano isključenje Ferana Toresa koji je neoprezno startovao na Asprilju i za taj prekršaj je dobio direktan crveni karton.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke