Gotovo - Terzić napustio Dortmund!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.06.2024.
13:22
Izvor: Sportske.net

Klub je zvanično potvrdio ovu informaciju.

AP
AP

Povezane vesti

Samo petnaestak dana pošto je sa svojim timom učestvovao u finalu Lige šampiona protiv Real Madrida, Edin Terzić je odlučio da napusti klupu nemačkog Dortmunda.

To je ovog popodneva i zvanično potvrđeno iz Dortmunda.

''Borusija Dortmund i trener Edin Terzić idu svojim putevima. 41-godišnjak je zatražio od BVB-a da odmah raskine njegov ugovor. Borusija Dortmund je ispoštovala taj zahtev'', saopšteno je na zvaničnom ''X'' nalogu kluba.

Terzić je sa Dortmundom osvojio Kup Nemačke 2021. godine, bio je vicešampion sa ''milionerima'' 2023. i stigao do finala Lige šampiona ove godine.

Na klupskoj sajtu Dortmund je objavio i Terzićevu poruku navijačima.

''Draga Borusijo, iako me trenutno jako boli, želim da vas obavestim da od danas napuštam BVB. Bila je ogromna čast što sam mogao da predvodim ovaj veliki klub do pobede u DFB kupu i nedavno do finala Lige šampiona. Pitao sam odgovorne za razgovor posle našeg finala na Vembliju jer posle deset godina u BVB, uključujući pet godina u trenerskom timu i dve i po godine kao prvi trener, imam osećaj da će predstojeći restart biti praćen novim čovekom sa strane, kako i treba da bude. Svako ko me poznaje zna da su mi tokom ovog procesa donošenja odluka u poslednjih nekoliko nedelja dva srca kucala u grudima. Ali čak i nakon intenzivnih diskusija, moj osnovni osećaj se nije promenio. Borusiji Dortmund uvek želim sve najbolje i ne kažem zbogom, već doviđenja. Hej BVB!'', poručio je Terzić.

Izvršni direktor Borusije Dortmund, Hans-Joahim Vacke rekao je da je ''Edin Terzić uradio izvanredan posao tokom svog vremena u BVB-u i da mu svi duguju veliku zahvalnost. Edin i ja ćemo uvek biti prijatelji''.

„Radio sam sa Edinom Terzićem dugo i sa poverenjem tokom njegovog vremena kao trener omladinaca, tehnički direktor i nedavno kao glavni trener. Na svim pozicijama za njega je bila privilegija da radi za ovaj klub. Mnogi razgovori u poslednjih nekoliko dana još jednom su ilustrovali ovu ljubav i strast prema BVB-u. Edin će zauvek ostati Borusijanac i deo BVB porodice“, rekao je sportski direktor Borusije Dortmund, Lars Riken.

Oglasio se i sportski direktor Sebastijan Kel.

''Edin je sjajna, vrlo autentična osoba i uvek se 100 posto posvetio BVB-u. Zajedno smo iskusili mnogo toga. Bilo je sjajno raditi na našim ciljevima zajedno sa Edinom. Naši uspesi u proteklih nekoliko godina uvek će biti vezani za njega – i siguran sam da ćemo se ponovo videti. Edin će krenuti svojim putem'', potvrdio je Kel.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke