Murićijev trzaj za Realov kiks, Majorka ukrala bod, mogla i sva tri protiv šampiona!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 18.08.2024.
23:30
Izvor: Sportske.net

Kakav neočekivani start sezone u Španiji!

EPA-EFE/CATI CLADERA
EPA-EFE/CATI CLADERA

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida kiksnuli su već u prvom kolu La Lige, pošto su večeras na gostovanju na Balearima remizirali sa Majorkom rezultatom 1:1. 

Real je poveo golom Rodriga u 13. minutu, ali je u 53. Murići postigao gol za konačnih 1:1. 

Kao što je moglo i da se očekuje, Real Madrid je imao inicijativu, ali niko nije mogao da pretpostavi da će Majorka večeras pružiti tako snažan otpor. Verovali ili ne, Majorka je imala više udaraca u okvir gola od novih "galaktikosa" (5-4). 

Prvi udarac imala je Majorka, Samu Kosta je sa ivice šesnaesterca gađao pod prečku, ali je Kurtoa odlično intervenisao. 

Real je dobro otvorio meč, pošto su gosti poveli već u 13. minutu. Posle lepe akcije, Vinisijus je odložio do Rodriga, koji je iskosa sa leve strane poslao loptu u dalji ugao za 0:1.

Majorka je nastavila sa čvrstom odbranom i organizivanom napadima iz kontri, a posebno su se pripremali za prekide, kako su domaći i došli do izjednačenja. 

U 53. minutu Rodrigez je izveo korner iz levog ugla, a Murići je bio najviši u skoku, glavom je savladao Kurtou za 1:1.

Na isteku 70. minuta Real je bio najbliži drugom golu, Vinisijus je proigrao Embapea koji je gađao iskosa sa levog boka, Grif je odbranio, a potom je Mohika u poslednje treuntku intervenisao ispred Rodriga.  

Karlo Anćeloti je u finišu odlučio da osveži ekipu, najpre je uveo Modrića umesto Čuamenija, da bi potom u poslednjih pet minuta šansu dobili i Lukas Vaskez, Arda Guler i Braim Dijaz umesto Karvahala, Belingema i Vinisijusa.

Ali, Majorka je tom finišu imala dve neverovatne kontre, Sančez je imao dve prilike, najpre je izblokiran, a potom je iz odbitka gađao tik pored stative. 

Real je u nadoknadi išao na sve ili ništa, domaći su "parkirali autobus", borili su se kao lavovi, odigrali savršenu odbranu i na kraju zasluženo došli do velikog boda.

U poslednjim trenucima utakmice Ferlan Mendi je zaradio direktan crveni karton zbog oštrog starta nad Murićijem.

U narednom kolu Real Madrid dočekuje Valjadolid, dok Majorka gostuje Osasuni. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke