Alkaraz brani sve, Siner gleda sa vrha, Novak u trci sa vremenom

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 18.06.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

„Zagrevanje“ za Vimbldon odvija se na Kvinsu i u Haleu

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Teniska sezona se odvija velikom brzinom, Rolan Garos je arhiviran, a sada je sav fokus prebačen na travnatu podlogu.

Kulminacija ovog dela sezone biće Vimbldon, ali pre njega nas tokom ove sedmice čekaju borbe na dva kultna turnira na travi - u Kvinsu i u Haleu. Oba turnira su iz ATP serije 500, a igrači su se perfektno rasporedili, tako da ćemo i u Engleskoj i u Nemačkoj imati oštru konkurenciju.

Ali, najpre da se pozabavimo stanjem na ATP listi pre ovih turnira.

Lider je Janik Siner sa 9.480 bodova, što je 900 više u odnosu na drugoplasiranog Karlosa Alkaraza.

Iza njih je naš Novak Đoković (8.360), a promena nije bilo ni u ostatku Top 5, s obzirom na to da je četvrti Aleksander Zverev, a peti Danil Medvedev.

Jedina promena među 10 najboljih igrača na svetu je Aleks De Minor, koji je zaradio 240 bodova osvajanjem Hertonegenboša prošle nedelje i probio se do sedmog mesta.

Šesti je Rubljov, osmi Rud, deveti Hurkač, a deseti Dimitrov.

Ono što je najvažnije je da promena na čelu liste ne može da se desi čak i posle Vimbldona, pa je Siner “zakucan” za prvu poziciju.

Razlog je taj što će Alkaraz “braniti sve” u Kvinsu i na Vimbldonu. Španac je prošle sezone osvojio oba ova turnira i to je ukupno 2.500 bodova koje će probati da odbrani u Londonu u narednih mesec dana.

On je naravno prvi nosilac Kvinsa, a najveći rivali će mu biti De Minor, Dimitrov, Fric, Rune i Tomi Pol.

U Kvinsu će igrati i Endi Marej, ali on je realno daleko od vrhunskog tenisa.

Janik Siner se odlučio da igra u Haleu, a čini se da će on imati još žešću konkurenciju u odnosu na Alkaraza.

Drugi nosilac je Haleu je Zverev, treći je Medvedev, četvrti Rubljov, a tu su uvek opasni igrači na travi poput Hurkača i Ože-Alijasima. Deo turnira u Haleu biće i Cicipas, a ukoliko ne bude iznenađenja u polufinalu ćemo gledati duel između Sinera i Medvedeva.

Kada je reč o Novaku Đokoviću, njega zbog povrede neće biti na jednom od ova dva turnira, pod znakom pitanja je i Vimbldon, ali sve su nas ohrabrile reči koje su stigle od Marion Bartoli, šampionke Vimbldona 2013. godine.

Francuskinja je deo promene narativa u pogledu Novakovog igranja na Vimbldonu, te je i izjavila da su veće šanse da Novaka gledamo u Londonu, nego da to ne bude slučaj.

"Veće su šanse da će Đoković igrati na Vimbldonu nego da neće. Prestanite da mislite da neće igrati, to danas niko ne može da tvrdi. Ako ode na Vimbldon, biće na 100 posto, i naravno da će biti među dvojicom najvećih favorita", rekla je Bartoli.

Kompletnu ponudu tenisa na AdmiralBetu možete pronaći OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak